Gentse internationals in actie

Gentse internationals in actie

Net als bij de vorige internationale break ontving de club opnieuw heel wat oproepingsbrieven voor nationale selecties. Twee opgeroepen Buffalo's spelen nog interlands waarbij het om WK-kwalificatie gaat: Lovre Kalinic en Dylan Bronn.

Nationale selecties België: Verstraete, Lloci, Burssens en Raskin

Voor de Belgische nationale selecties behoorden Thomas Foket en Thibault De Smet tot de preselectie voor Rode Duivels en de nationale beloften maar zij werden uiteindelijk niet geselecteerd.

Voor de nationale U19 werden zowel A-kernspeler Louis Verstraete als beloften Andreas Burssens en Matias Lloci geselecteerd. Zij trekken van 8 tot 14 november naar Macedonië voor eerste EK-kwalificatieronde en treffen daar de U19 van Liechtenstein, Macedonië en Zwitserland. Een plaats bij de eerste twee in de groep levert een ticket op voor de eliteronde in de tweede seizoenshelft. De groepswinnaars van de eliterondes plaatsen zich voor het EK, in juli in Finland. 

Nicolas Raskin werd bij U17 geselecteerd voor het eerste van twee vierlandentoernooien op weg naar het EK U17 in Engeland. In Malta werd gewonnen van Malta (3-1), Noord-Ierland (3-0) en Zwitserland (0-2). Op 6 december in Nyon vindt de loting voor de eliteronde plaats.

Lovre Kalinic

Kroatië en Griekenland spelen net als Denemarken, Ierland, Italië, Noord-Ierland, Zweden en Zwitserland om de laatste 4 Europese plaatsen voor het WK. Kalinic speelt met Kroatië tegen Griekenland op donderdag 9 november in Zagreb. Op zondag 12 november volgt de terugmatch in Athene.

Programma:
Kroatië - Griekenland (donderdag 09/11)
​Griekenland - Kroatië (zondag 12/11)

Dylan Bronn

Dylan Bronn speelt op zaterdag 11 november met Tunisië tegen Libië in group A van de Afrikaanse WK-kwalificatie voor één van de 3 resterende Afrikaanse kwalificatieplaatsen voor het WK. Tunisië staat met 1 wedstrijd te gaan aan de leiding met 13 punten. Een gelijkspel volstaat om de WK-kwalificatie veilig te stellen.

Programma:
Tunisië - Libië (za 11/11)

Yuya Kubo

Yuya Kubo moet deze keer niet tot in Azië reizen voor de interlands met Japan. Hij speelt in het Franse Lille tegen Brazilië en in het Jan Breydelstadion tegen België.

Programma:
Japan- Brazilië (Lille - vrijdag 10/11) 
België - Japan (Brugge - dinsdag 14/11).

Ricardo Avila

Ricardo Avila van de Gentse beloften is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Panama. Panama kwalificeerde zich voor het WK en speelt op donderdag 9/11 in het Oostenrijkse Graz een oefenwedstrijden tegen Iran en op dinsdag 14/11 in Cardiff tegen Wales. 

Programma:
Iran - Panama  (donderdag 9/11) 
Wales - Panama (dinsdag 14/11).

Youn Czekanowicz

Youn Czekanowicz speelt met Luxemburg vriendschappelijk tegen Hongarije op donderdag 9/11.

Moses Simon mist duel tegen Argentinië en Leo Messi

Grootste pechvogel is waarschijnlijk Moses Simon. Hij werd opgeroepen voor het laatste kwalificatieduel van Nigeria in en tegen Algerije (Nigeria is al gekwalificeerd voor het WK) én voor de oefenwedstrijd in Krasnodar (Rusland) tegen Argentinië en zijn kapitein Leo Messi op dinsdag 14/11. Door zijn opgelopen teenblessure mist hij echter beide partijen. 

Dit zijn alle Gentse internationals:

  1. Lovre Kalinic (Kroatië)
  2. Dylan Bronn (Tunisië)
  3. Yuya Kubo (Japan)
  4. Youn Czekanowicz (Luxemburg)
  5. Ricardo Avila (Panama)
  6. Louis Verstraete (U19 België)
  7. Matias Lloci (U19 België)
  8. Andreas Burssens (U19 België)
  9. Nicolas Raskin (U17 België)