Persconferentie en training voor Konyaspor - KAA Gent

Persconferentie en training voor Konyaspor - KAA Gent

Speeldag 6 - UEFA Europa League groep H - 08-12-2016 om 17:00 u

Aan de vooravond van de UEFA Europa League wedstrijd in en tegen Konyaspor blikten Hein Vanhaezebrouck en kapitein Nana Asare vooruit naar de ontknoping in groep H.

Hein Vanhaezebrouck opende zijn persconferentie met nieuws over Dieumerci Ndongala, die niet mee afreisde naar Konya: "Bij Ndongala hebben we gisteren vastgesteld dat hij problemen had na de match in Westerlo, een scheurtje waardoor hij wellicht out is tot na Nieuwjaar. Ook Milicevic heeft wat kwaaltjes, maar is wel meegereisd en kan normaal meetrainen."

Los van het resultaat dat Gent behaalt, is het ook nog afhankelijk van wat Braga tegen Shakhtar doet. Vanhaezebrouck focust echter op zijn eigen team: "We moeten niet te veel kijken naar anderen, maar vooral naar onszelf. Met de moderne technologie kunnen we wel alles volgen tijdens de wedstrijd, maar eigenlijk maakt het niet veel uit wat Braga doet, want voor ons is er maar één mogelijkheid en dat is winnen. Dat is hier allerminst evident. We zullen heel goed en heel efficiënt moeten zijn om hier de drie punten te pakken. Ik vond ze in de eerste wedstrijd tegen ons ook al niet slecht, maar wij zijn toen heel efficiënt omgegaan met de kansen die we kregen. Ze zullen zeker proberen om voor eigen volk te winnen, wat hun eerste Europese zege zou betekenen."

De Torku Arena van Konyaspor kan meer dan 40.000 toeschouwers ontvangen en ook dat kan donderdag een rol spelen, beseft Vanhaezebrouck: "Supporters zijn er om hun ploeg te steunen en hier doen ze dat ook fantastisch. Mijn spelers hebben daar echter ervaring mee, in Shkendija stonden 30000 vurige Albanezen achter hun ploeg. Zolang supporters achter de omheining blijven, heb ik daar geen problemen mee. Integendeel, dat vind ik net de leukste wedstrijden."

Omdat er verschillende factoren meespelen, is het moeilijk om de kansen op kwalificatie in te schatten. De coach wilde er dan ook geen concreet cijfer op plakken, maar toonde zich wel realistisch: "Het is heel moeilijk om het in een percentage uit te drukken. Het is alleszins een laag percentage, want je moet hier al winnen en dan ben je nog afhankelijk van een andere match. Wij gaan er sowieso alles doen wat we kunnen om de drie punten te pakken, maar we zijn er ons ook goed van bewust dat dat geen makkelijke opdracht is."

Nana Asare

Kapitein Nana Asare was verrassend genoeg de man die Hein Vanhaezebrouck vergezelde naar de persconferentie. Verrassend omdat nog niet duidelijk is of de Ghanese verdediger zal aantreden in de belangrijke Europese wedstrijd tegen Konyaspor. Asare vertelde zelf dat hij op de training na de persconferentie voor het eerst zou testen of hij klaar was om te spelen. 

Op de vraag hoe moeilijk het zou zijn om de match uiteindelijk toch niet te kunnen spelen antwoordde Asare het volgende: “Dat zou inderdaad niet makkelijk zijn. Voetbal is een teamsport, dus je wil gewoon deel uitmaken van het team dat die kwalificatie probeert af te dwingen. Iedereen wil dit soort wedstrijden spelen, dat is bij mij niet anders.  Maar als ik niet zou kunnen starten, dan ben ik ervan overtuigd dat Renato mijn afwezigheid perfect zal opvangen.”

Foto: Belga Image