Hein Vanhaezebrouck: "Opnieuw een titelkandidaat"

Speeldag 6 - Jupiler Pro League - 10-09-2017 om 14:30 u

Zondag om half drie staat, na het bezoek van RSC Anderlecht, alweer een tweede topper op het programma en krijgen we KRC Genk op bezoek. De wedstrijd tegen de Limburgers kan alvast met een iets grotere kern aangevat worden. Tot Hein Vanhaezebrouck's grote plezier ziet hij immers meer en meer geblesseerden terug buiten op de oefenvelden in Oostakker: "Andrijasevic heeft vandaag voor het eerst terug meegetraind. Dejaegere trainde deze week al verschillende keren mee. Ook Saief en Matton zijn terug begonnen. Zelfs Thomas Foket doet al regelmatig mee. Enkel Kalu zullen we zondag zeker niet in actie zien."

Titelkandidaat 

Naar goede gewoonte was Hein strijdlustig in zijn vooruitblik op de wedstrijd: "Net als tegen Anderlecht, spelen we zondag tegen Genk opnieuw tegen een titelkandidaat. Maar net als vorige week zullen wij ook nu proberen de drie punten thuis te houden. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Als je ziet dat Genk al zijn sterkhouders heeft gehouden en bovendien nog een stevige huurprijs betaalt voor een verdediger, dan weet je dat zij - ook al zeggen ze het misschien niet - voor alle prijzen willen gaan." 

Ons doel? Een eerste overwinning pakken en een reeks neerzetten om een inhaalrace te doen. Niet vanzelfsprekend maar het moet.

In stijgende lijn

Al snel bleek dat Vanhaezebrouck ondanks de afwezigheid van 10 internationals tevreden was over de geleverde arbeid de voorbije week: "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd maar ik heb het volste vertrouwen in mijn groep. We hebben deze week hard en goed gewerkt, scherp getraind ook. De spelers beginnen elkaar ook steeds beter te vinden. Je voelt dat het in stijgende lijn zit, dat we aan het groeien zijn. Maar dat moet zich nu uiten op het veld, met resultaten natuurlijk. Dat is ons hoofddoel nu, voor het eerst een match winnen. En van daaruit verder bouwen aan een reeks die om een inhaalrace te maken."

Nieuwe mannen klaar?

Gevraagd naar enkele nieuwe gezichten gaf de coach mee dat Noë Dussenne speelklaar is: "Hij maakte in Italië de hele voorbereiding mee, viel zelfs nog 1 maal in bij zijn laatste wedstrijd, dus ja, hij is klaar." Ook Kalinic bleek na de internationale break aan de beterhand: "Hij deed op training met Kroatië alles mee. 'Kali' voelt nog wel wat, maar ondervindt er naar eigen zeggen weinig last meer van. (Kalinic had twee gebroken tenen, n.v.d.r.). 

Gevraagd naar de conditie bij Roman Yaremchuk was Hein duidelijk: "Toen hij hier aankwam, zei ik dat hij nog tijd zou nodig hebben. Zijn fysieke testen waren niet top. Maar ik zie veel kwaliteiten bij hem en hij is op training ook scherp. Waarschijnlijk was hij op het moment van zijn testen nog steeds wat moe van zijn reis naar België en verklaart dat waarom hij nu al verder staat dan ik eerst dacht. Binnenkort legt hij trouwens zijn fysieke testen nogmaals af." 

Over Chakvetadze: Je ziet dat die jongen iets kan. Hij heeft overzicht, is sterk aan de bal, scoort makkelijk. Iemand met de kwaliteiten om op termijn voor KAA Gent te spelen.

Ook het Georgische talent Giorgi Chakvetadze kwam ter sprake: "Je ziet dat die jongen iets kan, hij heeft overzicht, is sterk aan de bal, scoort ook vrij makkelijk op training. Langs de andere kant heeft hij ook nog wat 'kinderziektes' eigen aan die leeftijd: hij is nogal balverliefd, blijft er soms wat te lang mee lopen. En hij moet nu natuurlijk wennen aan de taal, zijn medespelers, etc. Of hij in de selectie zal zitten? Dat is misschien nog wat vroeg, maar je ziet dat het een jongen is die de kwaliteiten heeft om op termijn voor KAA Gent te spelen."  

Zorgen om Kubo? 

Na Nieuwjaar zo vaak beslissend en nu al enkele wedstrijden niet meer scherp voor doel, vreest Vanhaezebrouck voor Kubo?

"Neen, absoluut niet. Ik had schrik dat hij niet helemaal fris zou terugkomen, maar na hun thuismatch zijn ze voor hun tweede wedstrijd naar Saudi-Arabië afgereisd en was hij dus al iets dichter 'bij huis'. Dus integendeel, hij geeft mij een heel frisse indruk, traint goed, is hongerig. Ik denk dat Yuya in het begin van de competitie vooral een paar keer ongelukkig is geweest. Tegen Antwerp, Mechelen en Moeskroen had hij eigenlijk drie keer matchwinnaar kunnen zijn. Maar ok, Yuya is een heel belangrijke speler voor ons, met veel kwaliteiten en ik ben ervan overtuigd dat hij terug zal beginnen scoren voor ons."

Ben je abonnee en kan je er niet bij zijn zondag? Gebruik dan Free Your Seat!