Jupiler Pro League - Speeldag 6

Sunday 10-09-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

Albert Stuivenberg / Hein Vanhaezebrouck

"Concentratie tot de 96e minuut"

Mamadou Sylla

"We wouden de drie punten echt thuishouden, maar het mocht niet zijn"

Brecht Dejaegere

Een zucht. Zoveel scheelde het of de eerste overwinning was een feit. Terug waren die laatste minuten er te veel aan. “Frustrerend”, aldus Brecht Dejaegere. Hij liep de ziel uit zijn lijf, maar zag zich niet beloond met wat hij voor ogen had. “We wouden die drie punten echt thuishouden, maar het mocht niet zijn.”

Van op de bank zag hij hoe Genk via Brabec in de slotminuten de gelijkmaker binnen buffelde. “Het was een kwestie van concentratieverlies. Met nog slechts een paar minuten op de klok zou dit eigenlijk echt niet mogen gebeuren. De nodige bijsturingen bleven ook uit.” Een lange zucht volgde. “Nochtans hebben we vrij goed gespeeld en hadden we een paar keer de kans om de 2-0 te scoren. Maar zelfs bij een 1-0 moeten we in staat zijn om de boel met nog een paar minuten te gaan gesloten te houden.”

Er is niet veel meer nodig om binnenkort de eerste overwinning te vieren volgens Brecht: “We moeten geen 90, maar 98 minuten geconcentreerd blijven vanaf nu. Dan komt het wel goed.” Met een mengelmoes van frustratie en strijdlust verliet de West-Vlaming de mixed zone. Volgend weekend wacht een tripje naar de zee. “Daar moet het echt gaan gebeuren.” (RG)

"We moeten hard blijven werken en fighting spirit tonen"

Moses Simon

Vol zelfvertrouwen en een doelpuntje kwam Moses Simon terug uit het Afrikaans continent. De Super Eagles staan op een zucht van het Wereldkampioenschap, mede dankzij de puike prestaties van onze Nigeriaanse wervelwind. Bij Gent trok hij vandaag – vooral voor de rust – de lijn door met een paar knappe acties. Zo lag hij ook aan de basis van de openingstreffer, maar zijn gekende glimlach bleef uit. “We verdienden vandaag de overwinning.”

“De ontgoocheling is groot, bij het bestuur, de fans en zeker bij de spelers. We hebben álles gegeven, maar toch laten we op het einde de overwinning uit onze handen glippen... We moeten hard blijven werken.”

Door zijn prestaties bij de nationale ploeg kijken veel waarnemers naar hem om de boel open te breken, maar zelf relativeert hij dat. “Voetbal blijft in de eerste plaats een teamsport, ik kan niet op mijn eentje de ploeg naar de overwinning tillen.”

De winger ziet echter beterschap en gelooft dat die eerste overwinning mits wat schaafwerk niet lang meer op zich zal laten wachten. “Vandaag moesten we vooral de counters beter uitspelen, dan ging de match sneller beslist zijn. Het is een werkpunt, maar ons algemeen spel is toch al beter dan in het begin van het seizoen. We moeten gewoon hard blijven werken en de fighting spirit tonen.”

Volgend weekend wacht een duel onder hoogspanning aan zee. “Beide ploegen staan onder druk, dat de beste mag winnen. Wie dat is? Ons eigen team natuurlijk”, besloot de dribbelkont met de glimlach. (RG)

"Tegenwoordig zijn er geen gemakkelijke wedstrijden"

Danijel Milicevic

Danijel Milicevic zorgde met zijn penalty voor het eerste doelpunt dit seizoen in eigen huis.
“Verdiend, want in de eerste helft zaten we goed in de wedstrijd. Genk had wel een goede kans, met Pozuelo die op de paal schoot, maar voor de rest was het een vrij gesloten wedstrijd.

In de tweede helft leunden we wat naar achter, al is spelen op de counter niet echt onze stijl. En dan valt die late tegentreffer, heel zuur. Dat is ook niet de eerste keer dat dit gebeurt. Aan wat dit ligt? Niet oplettend en geconcentreerd genoeg zijn. En op zo’n stilstaande fases is genoeg focus een absolute must.”

De volgende wedstrijden zijn ook niet de minste (KV Oostende, Zulte Waregem en Club Brugge): “Tegenwoordig zijn er geen gemakkelijke wedstrijden. Dat zagen we ook afgelopen wedstrijden. We blijven hard werken.” besloot Milicevic. (TS)

"Missen wat maturiteit en concentratie bij eindfase"

Damien Marcq

"Heel hard om alweer een doelpunt tegen te krijgen in de laatste minuut"

Samuel Gigot

“Dit was een hele grote ontgoocheling. Het is heel hard om alweer een doelpunt tegen te krijgen in de laatste minuut, een moment van onoplettendheid achterin, iets dat absoluut niet mag gebeuren. We moesten hier de drie punten thuishouden. Zo simpel is het.” begon de Fransman. “3 op 18 is onbegrijpelijk, zeker voor een club als Gent. We zullen er alles aan doen om terug goede resultaten neer te zetten, te beginnen met zondag op Oostende. Een wedstrijd met druk van beide kanten.”

Toch was het niet allemaal slecht, volgens de 23-jarige verdediger. “Ik vond ons de eerste helft goed spelen, in de tweede was het ook niet slecht trouwens. Maar zoals ik zei, niet geconcentreerd genoeg. Een beetje dezelfde situatie als die op KV Mechelen. Dit geeft ons wel een signaal dat we op stilstaande fases extra gefocust moeten zijn. Maar dit mag gewoon niet gebeuren.”

Een eerste samenwerking met Noë Dussenne verliep vlot. “Klopt, dat ging wel goed. Het voordeel is dat we dezelfde taal spreken, dus de communicatie liep gesmeerd. Hij is ook gewoon een goede speler Al lukt het in het Engels met mijn teamgenoten even prima hoor”, eindigde Gigot. (TS)