Voorbeschouwing KAA Gent - YR KV Mechelen

Voorbeschouwing KAA Gent - YR KV Mechelen

Speeldag 30 - Jupiler Pro League - 12-03-2017 om 14:30 u

In de Jupiler Pro League is de laatste speeldag van de reguliere competitie aangebroken. Daarin maken KAA Gent en YR KV Mechelen in een onderling duel uit wie zich plaatst voor Play-Off 1. De Ghelamco Arena is al wekenlang uitverkocht en de aftrap wordt gegeven om 14u30. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Bijna acht jaar is het ondertussen geleden dat het Play-Off systeem werd ingevoerd in de Jupiler Pro League, met de bedoeling om meer spankracht te brengen in de competitie. En ook dit seizoen blijkt die doelstelling meer dan gehaald te worden. Nog voor de start van de eigenlijke Play-Offs is het al wekenlang razend spannend wie in de top-zes eindigt en zich daarmee verzekerd ziet van deelname aan de meest lucratieve Play-Off 1. Club Brugge, Anderlecht, Zulte Waregem en Oostende zijn er al zeker bij, maar voor de overige twee plaatsen komen nog vier ploegen in aanmerking. De allerlaatste speeldag van de reguliere competitie moet daarover duidelijkheid brengen.

Mechelen en Charleroi, de huidige nummers vijf en zes, hebben de beste papieren. Zij hebben immers aan 1 punt genoeg om zich te plaatsen, al is dat niet zo evident met verplaatsingen naar respectievelijk Gent en Lokeren. Het meest bepalende duel wordt zondagnamiddag dan ook in de Ghelamco Arena afgewerkt tussen Mechelen en Gent. De winnaar van dat duel eindigt sowieso in de top-zes, Mechelen heeft al genoeg aan een gelijkspel. Als het op een puntendeling zou uitdraaien, dan is Gent afhankelijk van de andere resultaten en plaatst het zich enkel als Charleroi verliest en Genk niet wint. De Buffalo's moeten dus winnen om niet afhankelijk te zijn van anderen. Genk is de enige ploeg die zijn lot niet in eigen handen heeft. Zelfs als ze winnen in Westerlo, dan moeten nog heel wat voorwaarden voldaan zijn om de top-zes te halen.

Hoogspanning in de Ghelamco Arena dus, niet alleen bij de Buffalo's, maar ook bij de bezoekers, die zich voor de allereerste keer voor Play-Off 1 kunnen plaatsen. De ploeg van Yannick Ferrera tankte heel wat vertrouwen met een gelijkspel op Standard en een knappe thuiszege tegen Anderlecht. Bovendien maakten ze het Gent al vaak knap lastig. In hun eigen AFAS Stadion won het de laatste twee confrontaties met 2-0 en vorig seizoen kon Depoitre in de Ghelamco Arena pas in de 93ste minuut nog een punt thuishouden. Spektakel genoeg alleszins als beide ploegen tegenover elkaar staan. De laatste negen confrontaties op Gentse bodem leverden gemiddeld immers vier doelpunten per wedstrijd op.

De Ghelamco Arena is al wekenlang uitverkocht voor dit toptreffen en de geweldige steun van de supporters moet onze Buffalo's naar de zege kunnen stuwen. De Europese midweekspeeldag tegen Genk werd een afknapper, maar de confrontatie van zondagnamiddag geeft wel de mogelijkheid om die kater snel door te spoelen. En zegt het spreekwoord niet dat een slechte generale een goede première oplevert?

Net als in de vorige wedstrijden mist Vanhaezebrouck opnieuw enkele sleutelpionnen uit zijn kern. Renato Neto en Danijel Milicevic kijken toe vanuit de ziekenboeg, terwijl Stefan Mitrovic een schorsingsdag uitzit nadat hij in Waasland-Beveren zijn vijfde gele kaart ontving. Nana Asare en Brecht Dejaegere zijn wel voldoende hersteld en zitten in de 21-koppige selectie, al is het afwachten of ze ook klaar geraken om aan de aftrap te staan.

De vooruitblik van Hein Vanhaezebrouck kon u hier reeds terugvinden: "KV Mechelen in PO1? Ja, maar niet ten koste van ons!"

De wedstrijd zal geleid worden door Sebastien Delferière, bijgestaan door Yves De Neve en Stijn Hutsebaut. Vierde scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Kan je er zondagnamiddag niet bij zijn in de uitverkochte Ghelamco Arena, dan kan je de wedstrijd volgen met onze gebruikelijke live verslaggeving via onze site en op Twitter.

KAA Gent - YR KV Mechelen in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2015-2016: 2-2
  • 2014-2015: 3-1
  • 2013-2014: 2-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: 6-2
  • 2010-2011: 3-1
  • 2009-2010: 2-1
  • 2008-2009: 1-2
  • 2007-2008: 4-1
  • 2006-2007: YR KV Mechelen in tweede klasse

Website tegenstander

www.kvmechelen.be