Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

Speeldag 18 - Jupiler Pro League - 11-12-2016 om 18:00 u

Op speeldag 18 van de Jupiler Pro League krijgt KAA Gent zondagavond in de Ghelamco Arena het bezoek van KV Oostende. De aftrap wordt gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Veel tijd om na te genieten van hun spectaculaire lastminute kwalificatie in de Europa League kregen de Buffalo's niet, want drie dagen later staat er alweer een belangrijke klus op de agenda.  Gent begint aan een vierdaagse waarin het twee keer KV Oostende in de ogen kijkt. Zondagavond in de competitie, woensdagavond in Oostende voor de kwartfinales van de Croky Cup.

Het is moeilijk om uit te maken welke van de twee confrontaties de belangrijkste is. Enerzijds is de beker een doel op zich, anderzijds doet de winnaar van het het duel zondagavond sowieso een prima zaak in het klassement. Leider Zulte Waregem en achtervolger Charleroi lieten zaterdgavond immers punten liggen, terwijl Anderlecht en Club Brugge het tegen elkaar opnemen. Vermits alle ploegen bovenin op een zakdoek staan, maakt elke driepunter meteen een verschil.

Het duel van zondagavond wordt een bijzonder interessante test voor de Buffalo's, die dit seizoen in de eigen Ghelamco Arena een perfect parcours afleggen met een ondertussen indrukwekkende 24 op 24. Bovendien is het al van 24 september tegen Sint-Truiden geleden dat een Belgische tegenstander nog kon scoren in de Ghelamco Arena. Benieuwd of die knappe reeks clean sheets ook nog overeind blijft tegen de Oostendse aanvalskracht, die met 34 gescoorde doelpunten enkel Anderlecht (36) moeten laten voorgaan.

De Kustboys kunnen wel niet rekenen op hun topschutter Knowledge Musona, die door een enkelblessure niet meereist. Silvio Proto is nog enkele maanden buiten strijd en Kévin Vandendriessche, de breker op het middenveld, zit een schorsingsdag uit. Ook de Buffalo's komen niet ongehavend aan de aftrap. Belangrijkste afwezige is Renato Neto, die tot nu toe de meeste speelminuten verzamelde. maar in Konya met een knieblessure naar de kant moest. Dieumerci Ndongala is ook nog buiten strijd, terwijl Nana Asare wel terug is en deel uitmaakt van de voorlopige 20-koppige selectie die Hein Vanhaezebrouck bekend maakte.

De wedstrijd zal geleid worden door Lawrence Visser, bijgestaan door Nicolas Ponsar en Peter Hermans. Vierde scheidsrechter is Bart Vertenten.

Kan je er zondagavond niet bij zijn in de uitverkochte Ghelamco Arena, dan kan je de wedstrijd volgen met onze gebruikelijke live verslaggeving via onze site en op Twitter.

KAA Gent - KV Oostende in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2015-2016: 2-2 / Play-Off 1: 2-0
  • 2014-2015: 3-1
  • 2013-2014: 1-1 / Play-Off 2A: 0-1
  • 2012-2013: KV Oostende in tweede klasse
  • 2011-2012: KV Oostende in tweede klasse
  • 2010-2011: KV Oostende in tweede klasse
  • 2009-2010: KV Oostende in tweede klasse
  • 2008-2009: KV Oostende in tweede klasse
  • 2007-2008: KV Oostende in tweede klasse
  • 2006-2007: KV Oostende in tweede klasse

Website tegenstander

www.kvo.be