Vooruitblik met Kalifa Coulibaly

Vooruitblik met Kalifa Coulibaly

Zo’n klein jaartje terug maakten de Buffalo’s voor het eerst kennis met Kalifa Coulibaly. De spits, toen in loondienst van Charleroi, viel in en was meteen goed voor een assist. Vanmiddag trekt de Malinees opnieuw naar Mambourg. “Spelen én scoren zou fantastisch zijn”.

Met welk gevoel blik je terug op de Champions League, Kalifa?

“Zowel voor het team als voor mezelf was het een onvergetelijke ervaring. We hebben dan ook een prestatie neergezet die weinig clubs ons zullen nadoen. Bovendien leerden we veel uit deze campagne. Foutjes in de Champions League werden zonder pardon afgestraft. Die lessen komen misschien nog goed van pas in play-off I.”

Je was zelfs even de efficiëntste spits in de Champions Leaguegeschiedenis. In de return tegen Wolfsburg speelde je die titel echter kwijt.

“Ik lig daar eerlijk gezegd niet wakker van. Misschien werd dat record toch snel weer verbroken. Veel belangrijker waren mijn twee doelpunten. Vooral aan die treffer tegen Lyon houd ik geweldige herinneringen over. Elke voetballer droomt ervan om zo’n moment mee te maken. Het shirtje van die partij koester ik nog steeds. Ik vernam trouwens dat ook de voorzitter het zijn mooiste moment in de campagne noemde. Dat doet veel plezier.”

Over naar de wedstrijd tegen Charleroi. Kan jij ons vertellen waarom jouw ex-club het steeds zo goed doet tegen de Buffalo’s?

“Iedereen is steeds dubbel gemotiveerd – Gent is een grote ploeg, hé. Maar een geheime formule was er niet. Vorig seizoen hebben we gewoon elk foutje optimaal uitgebuit. Ook in de heenwedstrijd was dat het geval. Toch moeten we aan deze match beginnen zoals aan alle andere. Of ik de coach nog enkele tips gegeven heb? (grijnst) Hij weet alles al. Vooral de spelers zullen zich moeten tonen.”

Een voordeel: Charleroi is al zeker van een plekje in play-off II.

“Maar toch zullen ze deze partij absoluut willen winnen. Dat is nu eenmaal de mentaliteit van de spelers en de supporters. Weet je, ik had ze liever in play-off I gehad. Er spelen immers nog veel vrienden van me. Vooral met Christophe Diandy heb ik nog geregeld contact. Een weddenschap voor de wedstrijd van vanavond hebben we niet afgesloten. Misschien doen we dat voor de aftrap nog. Wie verliest, betaalt de ander een etentje. (lacht)” 

Indien Depoitre onvoldoende fit blijkt, sta jij misschien zelfs aan de aftrap.

“In Mambourg spelen én scoren zou fantastisch zijn. Het is de eerste keer dat ik terugkeer sinds mijn vertrek. Maar het belangrijkste blijft toch de overwinning. We zullen er alles aan doen om de reguliere competitie af te sluiten met drie punten.”

(JVDV)