"Kijk uit naar mijn eerste thuismatch"

Speeldag 12 - Jupiler Pro League - 26-10-2018 om 20:30 u

Coach Jess Thorup kijkt reikhalzend uit naar zijn eerste thuismatch maar blikte allereerst nog even terug op de match in Oostende: "De winst vorige week was goed voor het vertrouwen, niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Ik vond ons zowel aanvallend als verdedigend goed. We hebben nu 4 dagen tijd gehad om ons voor te bereiden en ik kan zeggen dat ik erg uitkijk naar mijn eerste thuismatch met onze fans."

Blessures Odjidja en Verstraete

Hoe storend vindt de coach de blessures van Vadis en Birger? Thorup: "Eerst en vooral is het natuurlijk erg voor de spelers zelf. Het zijn twee jongens die het verschil kunnen maken voor onze ploeg. Ze zijn beiden tactisch sterk en 'zien' het spel goed. Maar goed, dat is voetbal en ik heb zondag op het veld al gezien dat we goede vervangers hebben."

Smith en Neto

Twee spelers die in aanmerking komen voor de posities op het middenveld zijn Renato Neto en Eric Smith. Beiden komen wel terug uit blessure. Hoe denkt de coach over hun comebacks, zijn ze volgens hem klaar om Vadis en/of Birger te vervangen? Thorup: "Ze zijn een optie. Ik zag beiden aan het werk tegen de beloften van Lokeren waar Renato 90 minuten speelde en Eric 75. Ze missen allebei wel nog iets. Hun mobiliteit en hun 'first touch' is nog niet die van een speler met ritme. Maar ze werken elke dag hard en één van beide zal in de selectie zitten (dat bleek achteraf Neto te zijn, n.v.d.r.)

"We are building a team. But his behaviour was not what I want to see when I'm building a team. For me the most important thing was to send him a signal."

Bronn in B-kern

Een meer heikel thema was de verwijdering van Dylan Bronn naar de B-kern. Waarom heeft de coach die beslissing genomen? Thorup: "Ik kan enkel zeggen dat hij op dit moment deel uitmaakt van het tweede elftal. Het belangrijkste werk dat ik nu heb, is bouwen aan mijn team. Maar het gedrag dat hij toonde was niet wat ik wil zien wanneer ik daarmee bezig ben. Ik wilde hem hiermee een signaal geven. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook een signaal naar de rest van de groep maar het belangrijkste was het signaal naar Dylan. Het was mijn beslissing. Meer zal ik daar nu niet over zeggen."

De seconden na balverlies

Thorup is zich bewust van de sterktes van Charleroi maar prefereert opnieuw om zich op zijn team te concentreren: "Zij wachten graag op balverlies om die tegenaanvallen op te zetten. Wij moeten dus goed opletten waar en wanneer we balverlies lijden. De seconden en minuten na balverlies zullen heel belangrijk zijn morgen."

FRANKO ANDRIJASEVIC: "Voel meer vertrouwen"

Ook voor Franko Andrijasevic voelt het aantreden van de nieuwe coach als een nieuwe start. Dat bleek duidelijk op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Charleroi.

Shorts en feestjes 

Tot slot kreeg de coach op het einde van zijn perspraatje nog enkele opvallende vragen over zijn vestimentaire keuzes en het feestje in de kleedkamer na de overwinning. Zijn antwoord willen we u niet onthouden.