Jupiler Pro League - Speeldag 12

Vrijdag 26-10-2018 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 R Charleroi SC R Charleroi SC

Félice Mazzu / Jess Thorup

Franko Andrijasevic

Brecht Dejaegere

Renato Neto

"De échte kapitein is terug en dat maakt me erg gelukkig"

Nana Asare

Nana Asara lachte zijn tanden weer bloot. Gent wint weer en Renato “Papi” Neto is back. “‘t Is zalig he, zo weer in de winning mood zijn en Neto zijn terugkeer te kunnen vieren.”

De Belgische Ghanees zag duidelijk beterschap in het spelniveau, maar temperde enigszins de euforie rond de heropstanding van de Buffalo’s. “We spelen terug met veel vertrouwen en iedereen lijkt eindelijk te beseffen dat we voor een topclub spelen waar de verwachtingen groot zijn. Iedereen geeft weer het beste van zichzelf, maar dat is normaal als er een nieuwe coach is. Zich tonen is dan het enige wat door de hoofden gaat.”

De rentree van Renato “Papi” Neto liet ook onze kapitein niet onberoerd. “De échte kapitein is terug en dat maakt me erg gelukkig. Of ik het nu relaxter kan aandoen? Ik ben altijd relaxed”, lachte hij. (RG)

"Hopelijk kunnen we doorgaan op dit elan"

Yannick Thoelen

6 op 6, een betere start kon de nieuwe coach zich niet wensen:“Een schitterende start, inderdaad”, glimlachte Thoelen na afloop van de match. “Al kon de wedstrijd vandaag al langer beslist zijn. We hadden misschien een of twee doelpunten meer kunnen maken, maar uiteindelijk mogen we niet klagen. We hebben weinig weggegeven dus ik ben zeker tevreden."

“Ik hoop dat we kunnen doorgaan op dit elan. Maar het is vooral belangrijk dat we stappen kunnen zetten. Hoe het verloopt met de coach? Ik denk dat iedereen zich wel goed voelt. Het is duidelijk wat de coach wilt en wat hij van ons verwacht. We kunnen ons allemaal vinden in zijn keuzes. Hij wil weten wat er leeft in de spelersgroep en daarom praat hij geregeld met ons. Hij creëert een positieve sfeer en dat is wat nodig is.”

Thoelen baalde wel als een stekker na het tegendoelpunt. Het schot van Osimhen week af op Rosted en belandde alsnog in doel. “Ik raak hem nog maar ik had de kracht niet meer om de bal nog weg te slaan. Dat maakt het wel extra zuur, want ik had graag de nul gehouden. Maar goed, zo’n zaken gebeuren in het voetbal. Al zal ik zeker werken om zo’n fouten te vermijden.” (TS)