Yuya Kubo: een man van zijn woord

Yuya Kubo liet tijdens een persconferentie weten dat zijn transfer naar Gent een heel overtuigde keuze was: “Gent is een team dat veel balbezit heeft en het zal heel interessant zijn om met zo’n team te spelen en te werken. Ik ben hier om mezelf te verbeteren en ik heb het gevoel dat dit ook echt een plaats is waar ik de kans krijg om dat te doen. De Belgische competitie is wat moeilijker dan de Zwitsere, dus ik zal mezelf naar een hoger niveau moeten tillen. Ik moet mezelf uitdagen en verbeteren waar ik kan.” Op de vraag of hij druk voelt door een van de duurste transfers uit de geschiedenis van de club te zijn antwoordde hij: “Ik wil niet spreken over druk, maar ik zie het wel als mijn verantwoordelijkheid om die transfersom te verantwoorden en goed te spelen?"  Yuya steekt ook zijn ambitie niet onder stoelen of banken “Ik wil zondag al spelen. Ik ben me er van bewust dat dit een heel belangrijke wedstrijd is, maar als ik de kans krijg om te spelen, zal ik klaarstaan.”

Het eerste contact met coach Hein Vanhaezebrouck verliep ook goed: “De coach gaf mij het gevoel dat hij me echt bij het team wilde en dat deed natuurlijk deugd. Hij is een heel ambitieuze trainer en wil goed voetbal brengen.”

Onze supporters staan bekend voor hun onvoorwaardelijke steun aan de spelers, en dat is ook Yuya niet ontgaan: “Ik hoop dat de Gentse fans mij gaan steunen. Ik zal mijn best doen om een belangrijke rol te spelen bij doelpunten en het team overwinningen te bezorgen.” Yuya was ook onder de indruk van de Ghelamco Arena “Dit is een heel mooi stadion en het gras voelde ook heel goed aan."

Verder liet Yuya weten met nummer 31 te gaan spelen, net zoals bij Young Boys Bern. "Ik had dit nummer al bij mijn eerste club  Kyoto Sanga en het heeft me tot nu toe altijd geluk gebracht, dus ik ben blij dat ik er ook hier mee kan spelen."

Voorzitter Ivan De Witte liet weten zeer opgetogen te zijn met deze transfer: “Kubo is een speler waar we al veel langer interesse in hadden, dus ik ben enorm trots dat we deze transfer nu hebben kunnen realiseren. Ik geloof in de kwaliteiten van Yuya.”

Algemeen manager Michel Louwagie verduidelijkte het hele proces: “We hebben deze zomer al interesse geuit, maar door blessures van andere spelers wou Young Boys Bern hem niet laten gaan. We zijn hem blijven volgen en in november is hij zelf naar zijn makelaar gestapt om te vragen of Gent nog interesse had. Hij ziet de Belgische competitie als een stap hogerop en heeft oog voor de realiteit. Hij weet dat hij nog niet klaar is voor bijvoorbeeld de Duitse competitie en doet dus duidelijk aan carrièreplanning. Dat toont dat hij met beide voeten op de grond blijft en niet gaat zweven. Hij heeft onze club intensief bestudeerd, ook tijdens onze moeilijkere periode eind vorig jaar, en heeft resoluut voor KAA Gent gekozen. Begin januari begonnen wij gesprekken met Yuya en zijn makelaar en half januari toonde een ander Belgisch team ook plots interesse. Toen bleek dat onze transfer bijna rond was, belde dat team zijn makelaar nog een laatste keer om hem op andere gedachten te brengen, maar Yuya wou naar Gent. De makelaar hield zijn woord, iets wat vandaag de dag niet vanzelfsprekend is."

Ivan De Witte sloot af door het verschil te duiden tussen spelers die bedoeld zijn om het team onmiddelijk te versterken, zoals Yuya Kubo en Lovre Kalinic, en spelers die aangetrokken zijn met het oog op de toekomst. Daarna liet hij weten dat er nog transfers aankomen "Dit is niet het einde. We werken nog transfers af, zowel voor onmiddelijke versterking als voor de toekomst."