Bronn: "Ben een teamspeler"

Bronn: "Ben een teamspeler"

Speeldag 17 - Jupiler Pro League - 30-11-2018 om 20:30 u

Ernaar gevraagd door de aanwezige pers, kwam Dylan Bronn tijdens zijn voorbeschouwing terug op zijn tijdelijke verwijdering naar de B-kern, zijn prestatie tegen Antwerp en zijn relatie met de coach. 

Hieronder de vragen die de pers had voor Dylan tijdens zijn voorbeschouwing.

Hoe voel je je na je blessure en je verwijzing naar de B-kern en hoe is je relatie met coach?

Bronn: "Dat ligt nu allemaal achter mij. Ik heb een moeilijk moment gehad maar alles geregeld en besproken met club en met alle belanghebbenden. Het belangrijkste is de ploeg en de resultaten. Ik focus mij enkel op de volgende matchen."

Wat was de reden van je tijdelijke verbanning? 

Bronn: "Dat is een interne aangelegenheid. We hebben daarover intern gesproken met de voorzitter en de staf. Het is geregeld nu en ik wil die zaken dus ook intern houden."

Was de match tegen Antwerp een nieuw begin?

Bronn: "Goh nee, niet echt. Ik ben hier al sinds begin het huidige seizoen he (lacht). Ik heb wel een nieuwe kans gekregen, sta terug in de basis en heb 90 minuten gespeeld. Dat ik even heb moeten wachten was geen verrassing, we hebben andere verdedigers met klasse en ervaring. Dat moet je aanvaarden. Het enige wat je kan doen is "travailler sans faire du bruit".  Tot slot zijn we allemaal ploeggenoten en geen tegenstanders. Het belangrijkste is stijgen in het klassement en "rivaliser contre les grands". We hebben de kwaliteit en de mentale kracht om mee te doen bovenaan."

Je speelde ook een goede match.

Bronn: "Dat is moeilijk om dat zelf te zeggen natuurlijk. Ik weet het niet, ik heb gewoon mijn best gedaan en de lijn van mijn match tegen Egypte (met de Tunesische nationale ploeg) proberen doortrekken. Het belangrijkste nu is in de ploeg te blijven en de ploeg te helpen."

De spelers naast je leken ook meer op hun gemak.

Bronn: " Dat weet niet. Maak ik spelers naast me beter? Als dat zo is, dan is dat positief natuurlijk. Maar het omgekeerde is zeker even waar. De spelers rond mij helpen en sturen mij ook. Lovre achter mij, Arnaud rechts van me en Sigi links. Belangrijkste is dat het team goed is."

Je bent ambitieus. Voel je je klaar voor hoger niveau?

Bronn: "Die vraag stel ik me niet. Ik heb om te beginnen nog werk om mijn beste niveau terug te vinden. Daar ben nu mee bezig. Al de rest is voor mijn makelaar. Het belangrijkste is "le terrain et cette rage de vaincre".