1
  • Orlando Sa 44'
1
  • Stefan Mitrovic 51'

Drie dagen na de stuntzege tegen Tottenham maakten de Buffalo's de zware verplaatsing naar Sclessin. Neto was terug inzetbaar en stond in de basis, Coulibaly kreeg voorin de voorkeur op Perbet en Kubo nam de plaats in van Simon. Bij Standard begon ex-Buffalo Benito Raman op de bank. Het belang van de wedstrijd werd extra onderstreept door een gigantisch tifo spandoek dat achter het doel werd ontrold en de vlam in de pan deed slaan.

Standard wilde zijn kleine kans op Play-Off 1 vrijwaren en begon scherp aan de partij. De eerste dreiging kwam wel uit Gentse hoek met een afgeweken schot van Kubo en een afgeblokte poging van Milicevic, maar daarna werd Kalinic aan het werk gezet. Hij keerde een schot van Belfodil en pakte in de rebound ook de kopbal van Sa. Een minuutje later weerde hij een gevaarlijke voorzet af, die vervolgens via het been van Gigot over de achterlijn kaatste.

Na het openingskwartier nam Gent het commando over en de Rouches kropen steeds dieper terug op de eigen helft. De thuisploeg maakte de ruimtes klein en wanneer Gent er dan toch langs de flanken uit kwam, ontbrak het aan een goede voorzet om tot kansen te komen. Standard maakte niks meer klaar, tot een minuutje voor rust opeens Dossevi strak voorzette vanop rechts en Sa van dichtbij binnen vlamde (1-0). Het scheelde geen haar of er werd alsnog met een gelijke stand gerust, maar een volley van Gigot werd door Gillet nog met een miraculeuze beenveeg op de lijn gekeerd.

Een zure achterstand bij de rust, maar de Buffalo's bleken geenszins aangedaan en begonnen verschroeiend aan de tweede helft. Het Gentse middenveld overklaste dat van de thuisploeg, die geen bal meer bij konden houden. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de verdiende gelijkmaker viel. Een diepe voorzet van Asare werd voor doel gekopt door Coulibaly, Mitrovic bleef koelbloedig en vloerde Gillet tegenvoets (1-1).

Met het inbrengen van Marin slaagde Jankovic erin om de wedstrijd toch weer wat meer in evenwicht te trekken en er kwamen zelfs een paar kansjes uit voort, maar Sa kopte naast en Dossevi schoot uit een moeilijke hoek op Kalinic. Milicevic testte Gillet met een laag schot, maar de Standard-doelman keerde met de voeten. In het slotwartier zochten beide ploegen wel nog naar een tweede doelpunten, maar schuwden daarbij al te grote risico's om zeker niet het deksel op de neus te krijgen. De 1-1 eindstand was dan ook een logisch en billijk resultaat.