💬 Reacties na Standard de Liège - KAA Gent

💬 Reacties na Standard de Liège - KAA Gent

Speeldag 28 - Jupiler Pro League - 02-03-2024 om 20:45 u

2024 is voorlopig niet het jaar van de Buffalo's. Ook op Standard zat het niet mee. Tarik Tissoudali brak de ban met de 0-1, maar even later stonden we met tien na een foute ingreep van Nurio. In een dol kwartier na rust raasde Standard over de Buffalo's heen. De 4-2 oogt hard. 

Hein Vanhaezebrouck: "Er zat veel meer in, maar we schieten onszelf opnieuw in de voet"

Pieter Gerkens: "Die penalty tegen gaf ons de doodsteek"

Luik, De Vurige Stede – vandaag kookte het Gentse bloed als weinig tevoren. Baas zijn voor rust – ook met 10 man – en een penalty niet krijgen om een paar minuten later wel een strafschop tegen te krijgen. Pieter Gerkens' gezicht stond op onweer. “Balen. Op zich begonnen wij heel goed aan die wedstrijd. Het ging weliswaar redelijk op en af, maar die eerste goal zette ons op rozen. Jammer dat die rode kaart dan viel, hoewel we goed konden standhouden.”

Maar dan… Die 50ste minuut die niet op het Extra Time-bordje stond en de match prompt een ander gezicht gaf. “Die penalty tegen gaf ons de doodsteek”, was de middenvelder doodeerlijk. “Beelden heb ik nog niet gezien. De bal raakte mijn arm – enkel dat weet ik. Maar ik had geen flauw idee waar mijn arm was ten opzichte van mijn lichaam en probeerde die bal te blokken. Ik sprong gewoon… Meer kan ik er niet over zeggen”, klonk het vol ongeloof.

Desondanks kwamen de Buffalo’s met frisse moed uit de kleedkamer. “In de tweede helft hadden we gehoopt langer stand te houden en zelf iets op de tegenaanval te doen. Echter kregen we heel snel die tweede en derde goal tegen en dan wordt het moeilijk natuurlijk”, aldus de Limburger. “We gaven daar te veel ruimte in onze rug. Die situatie met tien tegen elf omdraaien is niet eenvoudig. Zonde.”

Een felbegeerd ticketje voor de Champions Play-offs – nog 2 matchen om die missie alsnog te volbrengen. “We moeten er voor blijven gaan. Er zijn geen excuses meer. Die resterende matchen moeten we gewoon winnen en daarna zien we wel. Als we zes op zes pakken, staan we er goed voor denk ik.” De opdracht is alvast duidelijk. (RG)


#COBW #STAGNT #JPL