Speeldag 28

FT

Saturday 02-03-2024 - 20:45

Standard de Liège
4
  • Wilfried Kanga 45'
  • Kelvin Yeboah 55', 65'
  • Hayao Kawabe 62'
KAA Gent
2
  • Tarik Tissoudali 14'
  • Matisse Samoise 80'
Standard de Liège - KAA Gent

Op bezoek bij Standard recupereerde Vanhaezebrouck de uit blessure terugkerende Watanabe. Achterin kreeg Fortuna de voorkeur op Kandouss en Fadiga nam de positie van Samoise in. Voorin stond Fernandez-Pardo verrassend voor het eerst aan de aftrap, naast Tissoudali. De Buffalo's wisten dat enkel een driepunter goed genoeg was en namen de partij dan ook snel in handen. Gerkens kon een sublieme dieptepass van De Sart niet afwerken, maar schilderde nog in dezelfde minuut een hoekschop naar de tweede paal, waar Tissoudali raak kopte (0-1).

Op die goeie start werd evenwel een fikse domper gezet toen Fortuna de doorgebroken Yeboah licht raakte en als laatste man meteen rood onder de neus geduwd kreeg. Gent dus nog 75 minuten met een mannetje minder, maar dat was op het veld nauwelijks te merken. Tissoudali kreeg zelfs twee prima mogelijkheden, maar stuitte op Laifis en Bodart. De meegekomen Mitrovic leek zelfs te gaan scoren, maar zag zijn schot nog ongelukkig afwijken op de rug van Brown.

Vlak voor rust was Brown Noubi te snel af, waarna de verdediger de arm van Brown vastgreep. Een gelijkaardige overtreding als die van Fortuna, waardoor Brown niet meer kon voorzetten, maar scheidsrechter De Cremer en de VAR vertikten het om de bal op de stip te zetten. De wenkbrauwen al gefronst toen er vier minuten werden bijgeteld, maar zelfs na die vier minuten liet De Cremer Standard nog doorspelen. Uitgerekend in die actie kreeg Gerkens de bal - nota bene met zijn rug naar de bal - tegen de elleboog en nu wees De Cremer wel resoluut naar de stip. Kanga pakte het cadeautje uit en knalde Standard alsnog op gelijke hoogte (1-1).

Ondanks de numerieke minderheid begon Gent ook complexloos aan de tweede helft, overtuigd dat het de partij nog naar zijn hand kon zetten. Na tien minuten kreeg die hoop een flinke knauw toen Yeboah randje buitenspel doorging en uit een scherpe hoek raak schoot (2-1). Eeh stevige tik voor de Buffalo's, die in de volgende tien minuten helemaal kopje onder gingen. Kawabe werd door de verdediging geloodst en werkte af in de rechterhoek (3-1). Drie minuten later deed Yeboah die actie na en ook hij miste niet (4-1). 

Gent herpakte zich nog wel, maar de kloof was te groot geworden om nog hoop te koesteren. Samoise kon wel nog milderen nadat Bodart een poging van hemzelf en Tissoudali nog stopte, maar derde keer was goeie keer (4-2). In het begin van de extra tijd deed Watanabe Sclessin nog bijna bibberen, maar zijn kopbal werd nog van de lijn gekeerd. Geen miraculeuze remonte dus en de Buffalo's moesten na hun knappe eerste helft alweer puntenloos en met een zuur gevoel huiswaarts.