Gent blijft puntenloos achter na doelpuntenkermis

Speeldag 10 - JPL - 02-10-2022 om 16:00 u

In de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge namen de Buffalo's de beste start, maar Depoitre zag een schot op de paal stranden, waarna Denkey meteen wel scoorde aan de overkant. Gent vocht terug in de tweede helft en Cuypers maakte al snel gelijk. De bezoekers kwamen echter opnieuw op voorsprong via een rake treffer van Hotic. Ook nu rechtte Gent de rug en Cuypers bracht de stand weer in evenwicht met zijn tweede van de namiddag. Hotic scoorde met een knappe plaatsbal de 2-3, maar amper een minuut later zorgde Depoitre voor de 3-3. De Buffalo's leken er nog over te gaan, maar daar besliste de VAR anders over. Na een duwfout in de zestien mocht Hotic vanop elf meter aanleggen voor zijn derde van de namiddag en bezorgde Cercle daarmee de volle buit na een knotsgekke doelpuntenkermis.