TARIK 2026

TARIK 2026

Vandaag tekende Tarik Tissoudali een nieuw contract dat hem tot 2026 aan de club verbindt. Tarik kwam in  januari 2020 over van Beerschot waar hij in 78 wedstrijden 20 doelpunten en 13 assists lukte. Bij ons trok hij die lijn door en zit hij ondertussen zelfs aan 34 doelpunten  en 14 assists in 72 wedstrijden. Tariks huidige contract liep tot eind dit seizoen. Beide partijen zijn dan ook verheugd met deze nieuwe overeenkomst. 

"Het heeft even geduurd voor we elkaar vonden, maar dat is uiteindelijk wel gelukt. KAA Gent en ik horen bij elkaar. - Tarik Tissoudali

Tita Tovenaar: Marokkaans international en bekerwinnaar

Tarik ging als een komeet van start en lukte in zijn eerste vijf wedstrijden 4 goals en 3 assists. Al snel ging ie bij de Buffalo's door het leven als "Tita Tovenaar". Hij sloot het seizoen 2020-2021 af met 14 goals en 11 assists (waarvan 6 goals en 5 assists voor KAA Gent).

In het daaropvolgende seizoen trok hij die lijn gewoon door en werd zelfs clubtopscorer met 27 doelpunten (+ 9 assists). Zijn prestaties waren zo opvallend dat hij in december 2021 werd toegevoegd aan de selectie van het Marokkaanse nationale elftal voor de Afrika Cup. Hij maakte zijn eerste doelpunt voor Marokko op 25 maart 2022 in en tegen DC Congo tijdens de WK-kwalificatieplayoffs. Ook in de terugwedstrijd scoorde hij en hielp Marokko zo aan een ticket voor het WK in Qatar. Hij maakte ook deel uit van de ploeg die Anderlecht versloeg in de bekerfinale op 18 april. 

Op 30 juli 2022 sloeg het noodlot echter toe en scheurde Tarik zijn kruisband tijdens de competitiewedstrijd tegen STVV. Meteen mocht ook een streep door zijn droom om op het WK in Qatar zijn land te vertegenwoordigen. Sindsdien werkt Tarik keihard aan zijn comeback. We wensen hem van harte proficiat met zijn nieuwe contract en hopen dat er nog vele succesvolle jaren bij de Buffalo's mogen volgen!


#COBW