Dag 5 Stage Oliva

DAG 4  DAG 3 DAG 2 DAG 1

Traditioneel op de planning: een oefenpartij. Deze keer sparden we met AZ Alkmaar op dag 5. In de voormiddag werkten onze jongens nog een training af waarbij de focus lag op stilstaande fases. Zo werd in verschillende groepen getraind op corners, penalty's en vrije trappen.

Om 15u werd alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijd. Samen met AZ werd gekozen om drie maal 30 minuten te spelen. Hein Vanhaezebrouck startte met deze elf: Roef, Castro-Montes, Okumu, Godeau, Hanche-Olsen, Samoise, Owusu, Kums (C), Hjulsager, Malede, Mboyo.

We schoten hevig uit de startblokken. In het eerste halfuur hadden we het balbezit, de controle en de beste kansen. Malede dribbelde twee man voorbij in de zestien maar keeper Verhulst tikte de bal in hoekschop. Verder gingen ook Hjulsager en Samoise hun kans.

Lang leek het uit te draaien op een scoreloos gelijkspel. In de laatste tien minuten stiftte Fredrik Midtsjø de bal in de verste hoek. 0-1 voor AZ Alkmaar. Even na het doelpunt kreeg Castro-Montes de grootste kans van de wedstrijd, maar de keeper pareerde goed.

Na een loodzware stageweek werd de vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ afgesloten met het kleinste verschil. Nog een stagedag te gaan alvorens we terugkeren naar Gent.