KAA Gent zet haar Foundation in de kijker

KAA Gent zet haar Foundation in de kijker

Tijdens de traditionele persconferentie voor de wedstrijd van zondag werd KAA Gentcoach Hein Vanhaezebrouck geflankeerd door Michael De Meulemeester, speler van de Gantoise Plantrekkers.

Michael is één van de 350 Gentenaars die wekelijks deel neemt aan de sociaal-sportieve activiteiten van de KAA Gent Foundation. Hij voetbalt bij de Gantoise Plantrekkers, een straatvoetbalteam voor volwassenen. 

"De Gantoise Plantrekkers is een plek waar ik mezelf kan zijn. Waar ik niet afgerekend word op mijn mindere kwaliteiten." Michael De Meulemeester, Gantoise Plantrekkers

Gentenaars samen brengen rond voetbal. Met hen een team bouwen, rond dit team een ondersteunend netwerk opzetten en zo de spelers van het team versterken. Zo'n 30 Gentenaars zijn in en rond het team actief. Er is niet enkel voetbal. Er is bijvoorbeeld ook een kookploeg in de weer.  De Gantoise Plantrekkkers zijn een samenwerking tussen de KAA Gent Foundation, Stad Gent en OCMW Gent.

"Vanuit hun eerste stappen binnen het team steken de gasten bij de Gantoise Plantrekkers dingen op, ze komen zichzelf ook wel eens tegen maar leren er mee om gaan. Dan groeien ze als mens en als speler." Hein Vanhaezebrouck, KAA Gent

Zondag voor de wedstrijd vormen deelnemers van alle sociaal-sportieve initiatieven van de KAA Gent Foundation een erehaag op het veld. Samen maken ze zondag aan iedereen duidelijk: KAA Gent is meer dan voetbal.

Klik hier voor meer info over de Wedstrijd van de KAA Gent Foundation.

Klik hier voor meer info over de sociaal-sportieve initiatieven van de KAA Gent Foundation.

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: