Next Match: KV Mechelen - KAA Gent

Next Match: KV Mechelen - KAA Gent

Speeldag 4 - Europe Play-Offs - 10-05-2022 om 18:45 u

Mechelen back-to-back. Zaterdag hielden we de drie punten thuis. Dinsdag trekken we naar het AFAS-stadion. Hein Vanhaezebrouck en Bruno Godeau hadden het over het tweeluik op de voorbeschouwende persconferentie.

PERSCONFERENTIEBRUNO GODEAU

Voor ervaren verdediger Bruno Godeau zijn de afgelopen weken goed verlopen. Hij startte tweemaal in de basis en nam ook telkens de drie punten mee naar huis. "Ik sta de laatste wedstrijden weer in de basis en dat doet me plezier", reageerde hij. "De club en de coach weten dat ze altijd op me kunnen rekenen. Ik voel me nog altijd gelukkig bij KAA Gent."

"Ik sta de laatste wedstrijden weer in de basis en dat doet me plezier", reageerde hij. "De club en de coach weten dat ze altijd op me kunnen rekenen. Ik voel me nog altijd gelukkig bij KAA Gent." - Bruno Godeau

Dat we voor het hoogst haalbare gaan, vindt hij de normale gang van zaken. "Onze groep beschikt over een echte winnaarsmentaliteit. We willen elke wedstrijd winnen. Het Europese ticket hebben we al op zak maar dat wil niet zeggen dat we nu gaan rusten. Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en in ons geval is dat de vijfde plaats." Van vakantie is er nog geen sprake. Dinsdag trekken we naar Achter de Kazerne. Benieuwd of Bruno Godeau ook dan de drie punten mee naar huist neemt. 

SELECTIE

PRE MATCH FACTS

 • KAA Gent verloor slechts één van de laatste twaalf Jupiler Pro League-duels met KV Mechelen (W7, G4): een 4-3 nederlaag in Mechelen in december 2021.
   

 • KV Mechelen verloor de laatste twee Jupiler Pro League-duels (2-4 tegen KRC Genk, 0-1 tegen KAA Gent), evenveel als van de voorgaande twaalf (W6, G4); Malinwa verloor echter al sinds juli-augustus 2021 niet meer drie keer op rij (toen 3).
   

 • KAA Gent verloor slechts één van de laatste twaalf Jupiler Pro League-matchen (W10, G1): tegen KRC Genk op 24 april (0-1).
   

 • KV Mechelen bleef ongeslagen in de laatste zes thuisduels in de Jupiler Pro League (W4, G2).
   

 • KAA Gent bleef ongeslagen in de laatste acht uitduels in de Jupiler Pro League (W5, G3), sinds de 4-3 nederlaag op bezoek bij KV Mechelen in december 2021.
   

 • KAA Gent (43) en KV Mechelen (42) zijn de twee ploegen die dit seizoen de meeste schoten hebben tegen gehad in de Jupiler Pro League Play-offs.
   

 • Mechelen scoorde al veertien keer van buiten het strafschopgebied dit seizoen, vaker dan iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League; geen team incasseerde echter minder doelpunten van buiten de zestien dan KAA Gent (3).
   

 • KAA Gent stond dit Jupiler Pro League-seizoen slechts 169 minuten op achterstand op verplaatsing, alleen Union stond deze jaargang minder lang achter buitenshuis dan de Buffalo's (73 minuten).
   

 • Nikola Storm scoorde dit Jupiler Pro League-seizoen al vijftien keer, ondanks een Expected Goals-waarde van slechts 6,1 xG, zijn overprestatie van +8,9 is de hoogste van alle spelers in 1A deze jaargang.
   

 •  KAA Gent-aanvaller Yonas Malede is de speler die dit Jupiler Pro League-seizoen tot de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien kwam zonder ook maar één keer te scoren (52).