Europe Play-Offs - Speeldag 4

Tuesday 10-05-2022 - 18:45

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 1 - 2 KAA Gent KAA Gent
"Niets meer te winnen en toch twee teams met vechtlust, chapeau"

Hein Vanhaezebrouck

KAA Gent behaalde 9 op 12 in de Europe Play-off. Daar kan je als coach alleen maar trots op zijn. Hein Vanhaezebrouck strooide dan ook met lof op de persconferentie. “Ik ben fier op mijn team. Eigenlijk ben ik fier op beide ploegen. Wat zowel wij als Mechelen op de mat brachten, was aangenaam om zien. Mechelen had niets meer te winnen in de play-offs. Wij eigenlijk ook niet en toch zag je twee teams met vechtlust. Chapeau.”

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt onze 60ste match. Een hels aantal. “Om die reden vind ik het nog straffer”, vertelde Vanhaezebrouck. “Het is meer dan normaal dat er enkele jongens op hun tandvlees zitten. Michael Ngadeu speelde de meeste minuten wereldwijd. Dat is straffe kost. Ik ben trots op mijn mannen.”

Niet alleen onze veldspelers gingen er vol voor. Ook Davy Roef was op de afspraak. In het begin van het seizoen zat hij nog op de bank. Nu speelt hij week na week een levensbelangrijke rol in het team. “We hebben nooit aan Davy zijn kwaliteiten getwijfeld. Hij kwam vorig jaar toe toen Sinan in de goal stond en het gewoon goed deed. Davy had pech. Zijn moment kwam uiteindelijk later dit seizoen en hij greep zijn kans met beide handen. Hij heeft al meermaals zijn waarde bewezen,” sloot Vanhaezebrouck af. Nog twee speeldagen te gaan. Op naar Genk zondag!

"De laatste kans van de match dus het moest raak zijn"

Tarik Tissoudali

Voor Tarik Tissoudali is het fijn vertoeven Achter de Kazerne. Hij scoorde er in de reguliere competitie en trapte er nu zijn 26ste van het seizoen tegen de netten. “Ik twijfelde wel even bij dat doelpunt” lachte de Marokkaanse international. “Ik kreeg de bal in de voeten en dacht aan schieten tot er iets in me zei om hem breed te leggen. Geen idee vanwaar die twijfel kwam. Misschien was het de keeper die uitkwam dat me deed aarzelen. Ach, ik ben blij dat we alsnog winnen. Het was de laatste kans van de match dus het moest raak zijn.” 

Nog eens scoren, dat moet deugd doen? “Zeker, het is altijd fijn om te prikken. Nu kijken we met z’n allen op de bus naar KRC Genk - Charleroi. We zullen zien wat het daar wordt. Vanavond hebben we onze job gedaan. Ons doel is de vijfde plaats veiligstellen. Met deze driepunter blijven we op koers.”