• Geoffry Hairemans 89'
2
  • Michael Ngadeu 36'
  • Tarik Tissoudali 94'

Gent trok op de vierde speeldag van de Europe Play-Offs naar Mechelen zonder een resem geblesseerden, waaronder Torunarigha, Samoise en Depoitre. Fortuna nam de plaats in van Samoise, Godeau en Hanche-Olsen flankeerden Ngadeu achterin. De Sart en Tissoudali begonnen op de bank, waardoor Owusu en Malede aan de aftrap verschenen.

De eerste kansjes waren voor de thuisploeg, maar twee keer werd er goed verdedigd op pogingen van Cuypers. Mrabti krulde een schot naast, maar de grootste mogelijkheid was voor Odjidja aan de overkant, waar hij een voorzet van Fortuna rakelings naast devieerde. Gent had toen al het commando overgenomen en dat resulteerde wat later in het openingsdoelpunt van Ngadeu, die een hoekschop van Kums tegen de netten kopte (0-1).

Toch leek Mechelen de rust te kunnen ingaan met een gelijkspel, toen Boterberg op aangeven van de VAR de bal op de stip legde na een fout van Godeau. Roef herhaalde echter zijn kunstje uit de bekerfinale en haalde de elfmeter van Mrabti knap uit de hoek. Ook meteen na de pauze was de Gentse doelman bij de pinken op twee pogingen van Shved.

Halfweg de tweede helft leken de Buffalo's op weg om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar dat lukte net niet. Eerst schoot Bezus op aangeven van Castro-Montes op de paal, een minuutje later hield Coucke de ingevallen Tissoudali van een doelpunt. In de slotfase drong Mechelen aan op zoek naar de gelijkmaker, maar Engvall en Schoofs mikten naast.

Toch hadden de slotminuten nog heel wat te bieden. Eerst zorgde Hairemans met een rake vrije trap voor de gelijkmaker (1-1), waarna Schoofs maar net naast mikte. De thuisploeg ging vol op zoek naar de zege, maar het was Gent dat de vrijgekomen ruimte benutte. Eerst kon Bezus nog niet afwerken toen hij Coucke omspeelde, maar in de 94ste minuut zette Tissoudali de meegereisde Buffalosupporters aan het feesten door de winnende treffer binnen te tikken (1-2). Met de derde opeenvolgende zege hielden de Buffalo's de koppositie in de Europe Play-Offs stevig in handen.