Proficiat Noah Laghmich

Proficiat Noah Laghmich

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Onlangs tekenden Hugo LamockSenne De Rauw en René Vanden Borre hun eerste profcontract, vandaag is het de beurt aan Noah Laghmich. Hij tekent tot 2025.

Noah is een 15-jarige verdedigende middenvelder die onlangs kampioen speelde met onze U15. Hij beschikt over goed spelinzicht en sterk positiespel. Daarnaast heeft hij een goeie traptechniek in de voeten. Als echte teamspeler staat zijn winnaarsmentaliteit voorop.

Noah Laghmich

  • Positie: verdedigende middenvelder
  • Geboortedatum: 06/05/2007
  • Buffalo sinds U10

KNOW YOUR BUFFALO: NOAH LAGHMICH

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Ik ben hier sinds de U10. Ik begon als zesjarige met voetballen bij Temse, speelde daar 1 jaar en ging vervolgens naar Beveren. Daar was ik twee seizoenen tot ik naar hier trok. 

POSITIE OP HET VELD?

Ik ben een centrale middenvelder, die op posities 6 en 8 uit de voeten kan. Ik speel iets liever als 6 omdat ik me dan verdedigend iets meer kan uitleven. 

MET WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN ?

Waarschijnlijk met Julien De Sart. We hebben een gelijkaardig profiel. Elisha Owusu is waarschijnlijk iets sterker, maar qua voetbalstijl denk ik dat ik Julien het dichtst benader. Daarnaast zie ik Vadis ook heel graag spelen.

WIE IS/ WAS JOUW VOETBALIDOOL?

Ik had niet echt een idool bij de jeugd maar als ik dan toch iemand moet zeggen dan Marco Reus van Borussia Dortmund. Een topspeler.

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

Ik keek als kleine jongen wel graag naar Borussia Dortmund, in de tijd dat onder meer Robert Lewandowski er nog speelde. Zij hadden toen echt een coole ploeg en Marco Reus was één van de spelers waar ik wel naar opkeek. Ik zag hem graag bezig.  Daarnaast ben ik ook fan van FC Barcelona. Zij speelden jarenlang schitterend voetbal met verschillende wereldspelers.

STERKE PUNTEN

Mijn sterke punten? Ik heb een goeie vista en recupereer ook veel ballen op het middenveld. Daarnaast probeer ik ook steeds de rust in de ploeg te bewaren als het even moeilijker loopt. Ik hou het hoofd redelijk koel. 

VERBETERPUNTEN

Ik moet vooral fysiek nog sterker worden, ik ben niet de breedste op dit moment. Ik zou ook aan mijn snelheid en explosiviteit moeten werken. Tot slot wil ik op het veld ook meer leiderschap tonen. 

WIE ZIJN/waren JOUW FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD EN WAAROM?

Mijn ouders, voor het vertrouwen en de steun die ze me geven. En daarnaast Talip Ulker, mijn allereerste trainer bij Temse. Samen met Wesley Smets gaven ze me het vertrouwen om door te stromen naar het elitevoetbal. Daarnaast ben ik al de trainers en ploegbegeleiders die ik de voorbije 6 jaar hier heb gehad, heel dankbaar. Dankzij hen ben ik tot hier geraakt. Ik ben er ook van overtuigd dat het STORM-project waar we vorig jaar met de volledige ploeg zijn ingestapt, heeft geholpen om kampioen te spelen. Het hele STORM-team: Sven Vannerom, directie, leerkrachten, en in mijn geval ook de opvoeders van het Pollux-internaat, zorgen ervoor dat alle spelers in de beste omstandigheden kunnen trainen en spelen.

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP DE KORTE EN DE LANGE TERMIJN?

Op korte termijn wil ik volgend seizoen terug kampioen worden met de U16 en daarna zo snel mogelijk doorgroeien naar de U18. Op de lange termijn is mijn doel uiteraard om te kunnen debuteren bij de A-kern in de Ghelamco Arena.

Veel succes Noah!


#EIGENKWEEK #COBW