Ladies openen het jaar met verdiende zege

De Ladies waren de eerste Buffalo's die op zoek gingen naar een eerste zege in 2024. Tegen White Star Woluwe, de tegenstander op vrijdagavond werd begin september nog de eerste zege van deze jaargang van de Lotto Super League geboekt. Trainer Jorn Van Ginderdeuren kon bij de start van het nieuwe jaar ook over zijn volledige kern beschikken.

Onze Buffalo's monopoliseerden meteen de bal. Spits Amber Maximus zag, op haar verjaardag de openingstreffer eerst nog afgevlagd worden voor nipt buitenspel. Enkele minuten later was het echter wel prijs. Na twee deviaties kwam de bal bij de jarige spits en die twijfelde niet van aan de kleine rechthoek. Vijf minuten later knikte Maximus een gemeten hoekschop van Alixe Bosteels tegen de touwen. Blauwwit creëerde nog verscheidene kansen maar de beide ploegen gingen toch met 2-0 rusten.

Na de koffie was het voor echt grote kansen wachten op de invalbeurt van Zarah Taillieu. De jonge aanvalster knikte eerst nog net naast de verste paal. Nog geen minuut later stond het dan toch 3-0. Taillieu ging hoog storen en kon zo de bal van de bezoekende keepster afnemen. Het leer in het lege doel deponeren was dan nog een ijskoud kunstje. In de twintig minuten die daarop volgenden lukte Karlijn Helsen nog bijna de 4-0. De middenveldster haakte goed af maar kon de pass van Jenna Van De Keere net niet verzilveren.

De toon voor het nieuwe jaar is dus gezet. De eerste Gentse zege is een feit. Aanstaande week gaan onze Ladies op bezoek bij KV Mechelen. De volgende keer dat ze thuis spelen, is dit in de KAA Gent Arena.

Coach Jorn Van Ginderdeuren: "We speelden een heel goede eerste helft waarbij we Woluwe meteen bij de keel grepen. Buiten wat afstandsschoten hebben we niets weggegeven. De tweede helft was minder maar we zijn tevreden met de drie punten en de clean sheet."