Pieter Gerkens is een Buffalo!

Pieter Gerkens is een Buffalo!

Zomertransfer nummer drie is een feit! Na de jonge Australiër Keegan Jelacic en Tsuyoshi Watanabe versterkt nu ook Pieter Gerkens (28) onze club. Hij komt transfervrij over van Antwerp FC en tekent een contract bij KAA Gent tot 2027.

De Belgische middenvelder kent onze competitie door en door. Pieter begon zijn carrière als jeugdspeler van KRC Genk en maakte er als 18-jarige ook zijn debuut in de Jupiler Pro League. In 2015 verhuisde hij voor twee seizoenen naar Sint-Truiden. Vooral het seizoen 2016-2017 was heel succesvol, met 14 doelpunten en 5 assists voor STVV.

Het leverde Gerkens een transfer op naar RSC Anderlecht, waar hij nog samenwerkte met Hein Vanhaezebrouck. Sinds 2020 droeg hij het shirt van Antwerp FC. Alles samen speelde Pieter 239 officiële wedstrijden in de binnenlandse competitie. Hij kwam ook tot 30 wedstrijden over Champions League, Europa League en Conference League heen.

"We waren op zoek naar nog een Belg in het team en hebben met Pieter de passende aanvulling gevonden. Het is een voordeel dat onze coach al eerder met Pieter heeft gewerkt en hem door en door kent. Pieter is op en top prof maar ook een speler die zijn mentaliteit toont op het veld met zijn grinta, hoge loopvolume en verticale loopacties."

"Zijn flexibiliteit biedt opties op het middenveld. We zijn dus blij met zijn komst en kijken ernaar uit om hem bij ons te zien presteren." - Samuel Cardenas, Head of Scouting

Tijd voor een nieuw hoofdstuk. We heten Pieter van harte welkom bij KAA Gent en wensen hem alle succes! 


#COBW #TRANSFER