No pyro, wel party

No pyro, wel party


KAA Gent, Anderlecht en de KBVB roepen iedereen op om van de bekerfinale een pyrovrij feest te maken. We vragen uitdrukkelijk om geen Bengaals vuur, rookbommen, voetzoekers of ander pyrotechnisch materiaal in en om het Koning Boudewijnstadion te gebruiken.

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Twee keer nadenken 

Niet alleen kan het gebruik van pyrotechnisch materiaal levensgevaarlijk zijn voor zowel de gebruiker als voor omstaanders, de club loopt ook nog eens het risico op zware boetes en wedstrijden achter gesloten deuren.

Bij KAA Gent hanteren we trouwens al jaren de regel dat de veroorzakers van schade of boetes door pyrotechnisch materiaal zelf opdraaien voor de kosten. Het Koning Boudewijnstadion heeft bovendien een atletiekpiste rondom het veld. Enkele jaren geleden was daar na een bekerfinale zoveel schade aan door Bengaals vuur dat er maar liefst 90.000 euro schade was. Een immens bedrag, dat de betrokken clubs hebben moeten ophoesten en dat in ons geval dus verhaald zal worden op diegenen die voor de schade verantwoordelijk zijn. Wie dus toch pyrotechnisch materiaal zou gebruiken, kan beter twee keer nadenken. 

Laat ons dus op 18 april gaan voor een geweldig feest met veel ambiance op en naast het veld, maar zonder pyro.


#COBW #ZIJDE GERIED?