Hugo Cuypers: "West Ham is een totaalpakket”

Hugo Cuypers: "West Ham is een totaalpakket”

Speeldag 30 - JPL - 19-03-2023 om 19:15 u

Hugo Cuypers maakte deze week in Turkije zijn 20e doelpunt van het seizoen. Ook hij droeg dus meer dan zijn steentje bij in de kwalificatie voor de kwartfinales van de Europa Conference League. Uiteraard kijkt ook Hugo uit naar de volgende Europese horde, het duel met West Ham United.

“West Ham is een Premier League-ploeg met veel kwaliteit”, beseft Hugo. “Voor de supporters is dit een mooie affiche. Laat ons thuis een goeie uitgangspositie proberen te halen om in Londen nog kans te maken op kwalificatie. We zijn intussen ver geraakt en ik hoop dat we nog eens kunnen doorstoten.”

“Het is mijn eerste Europese campagne. Voor mij persoonlijk wordt dit een nieuwe uitdaging, maar dat geldt voor het hele team. Ik spreek voor iedereen als ik zeg dat we er enorm naar uit kijken. West Ham is eigenlijk een totaalpakket. Een ploeg uit de Premier League, een prachtig stadion, en heel veel supporters.”

 “Ik weet dat ze onderin staan in de Premier League en dat het behoud belangrijk is. Maar de Conference League is voor hen een kans om het hoogst haalbare te halen. Het is een trofee, en die laat je als club niet zomaar schieten.”

“In april zal Tissoudali weer van de partij zijn. Ik ben blij voor hem en de onderlinge concurrentiestrijd is positief. Ik kijk ernaar uit om met hem op het veld te staan. Af en toe eens roteren kan ook nodig zijn om de ploeg fris te houden. Dat hebben we misschien af en toe gemist de laatste weken.”

De dubbele confrontatie met West Ham vindt plaats in april, eerst wacht dus nog de Jupiler Pro League. “In de competitie kunnen we geen punten meer laten liggen”, vertelt Hugo. “We moeten dus alles winnen, te beginnen met Eupen nu zondag. Maar ik heb er een goed oog in. Zeker met alle geblesseerden die er nu stilletjesaan terug bij komen. Zij kunnen ons mee naar een hoger niveau duwen.”

Bondscoach Domenico Tedesco maakte intussen zijn eerste selectie bekend en daarin was geen plaats voor Cuypers. “Dat is geen ontgoocheling voor mij. Er zijn nog spelers die het profiel hebben om op de 9 te spelen. Persoonlijk moet ik ook nog stappen zetten om in die selectie te komen. Ik concentreer me momenteel op een sterk seizoen met KAA Gent. Er staat nog heel veel op het spel, dus daar ligt mijn focus nu.”