Speeldag 30

FT

Sunday 19-03-2023 - 19:15

KAA Gent
3
  • Hugo Cuypers 45'
  • Joseph Okumu 85'
KAS Eupen
0
  • Jason Davidson 77'
"Tegen een tegenstander gespeeld die absoluut niet dood is"

Hein Vanhaezebrouck

"Topweek"

Sven Kums

De Buffalo’s in trance – top 4, yes! Fenomeen Gift Orban toonde zich eens als aangever én als – nou ja – zanger na de match. “Ik was er op aan het dansen”, lachte Sven Kums. “Topweek voor ons, net voor de interlandbreak. Erna volgen er vier finales en dan zullen we zien waar we staan”, hield hij de voetjes op de grond. “Hopen dat we erbij zijn.”

Een break – amai, iedereen snakt ernaar. “Ja, dat klopt. Er zijn al heel veel wedstrijden gespeeld en sommigen speelden met kleine kwaaltjes. Naar het einde toe zag je dat sommige jongens er echt door zaten. Die break komt in dat opzicht dus wel op een goed moment. Anderzijds zitten we in een goede flow. Een weekendje met de familie is wel plezant, na al onze reizen.” (RG)

"We hebben alles in eigen handen"

Hugo Cuypers

Wat een timing heeft Hugo Cuypers. Toen al velen richting de hamburgers gingen, vond hij op slag van rust de tijd rijp om de ban te breken. Perfecte timing. “Een belangrijk doelpunt en vooral de timing inderdaad. We startten heel sterk, maar hebben dat helaas niet kunnen omzetten in een voorsprong. Erna hadden we de wedstrijd iets minder in handen waardoor die goal op een ideaal moment kwam”. Ineens een brede lach op 13.000 gezichten.

“Eigenlijk hadden we ervoor altijd een penalty moeten krijgen”, verraste hij. “Mijn lob wijkt af op zijn arm waardoor de bal op de paal belandde. Ik zag het ook maar net op de beelden, daarom dat er geen protest was. Raar dat er geen herhaling getoond werd.” VAR? We zwijgen erover.

Spitsbroeder Orban was vandaag nadrukkelijk de man van het presenteerblaadje en passes opzij. “Zeker, maar het is niet de eerste keer. Hij is er niet vies van om de bal af te geven als hij iets minder gepositioneerd staat. Ook in die rol is hij belangrijk.” En zo lijkt er echt van een levensgevaarlijk duo gesproken te mogen worden. “Ja, want ook buiten de doelpunten wegen wij ook op een verdediging met onze power en diepgang. Hopelijk kunnen we dat ritme aanhouden tot het einde van het seizoen.” Bidden, Buffalo’s.

Dat Champions play-offticket met hand en tand vasthouden nu. “Sowieso, we hebben alles in eigen handen. Als we er op het einde van de rit niet bij zijn, moeten we enkel naar onszelf kijken. Ja, we moeten nog tegen ploeg in vorm Union, maar dat zijn wij ook. Ons geloof is groot.“

Tous ensemble – supporters, we hebben ook jullie nodig, “Wat een topsfeer. Met ons publiek achter ons kunnen we gewoon meer. Dat is een heel positief punt dat ik de komende weken blijf verwachten”. Samen voor een hemelse lente. (RG)