• Joseph Okumu 85'
KAS Eupen
0
  • Jason Davidson 77'

Vier dagen na de stuntzege in Instanbul kregen de Buffalo's door de nederlaag van Club Brugge in Kortrijk een gouden kans om de top-vier binnen te springen. Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal slechts op twee plaatsen: Nardi kwam terug onder de lat en Samoise nam de plek in van de geschorste Castro-Montes. De wedstrijd was amper een halve minuut onderweg toen Hong Orban diep stuurde, maar zijn uithaal ging via een verdedigend been nog over. Geen droomstart dus.

Het flitsende begin kreeg niet meteen een vervolg. Eupen kwam zelfs twee keer gevaarlijk dreigen, maar Nardi weerde een vrije trap van Prevljak af en herpakte zich prima toen hij door een afgeweken bal op het verkeerde ben werd gezet. Het weinige doelgevaar kwam vooral door schoten uit de tweede lijn. De Sart en N'Dri mikten naast.

Toen Hong een magistrale dieptepass naar Cuypers verstuurde, nam die het leer perfect aan en verschalkte Moser met een lobje, maar de paal was nog spelbreker. Een brilscore bij de rust leek in de maak, tot Orban in de slotminuut de bal in de loop van Cuypers speelde, waardoor de Gentse topschutter alsnog zijn zestiende competitiedoelpunt van het seizoen kon binnen leggen (1-0).

In het begin van de tweede helft stond Moser pal op een kopbal van Cuypers en een indraaiende hoekschop van Hong. Met de nipte voorsprong bleef het opletten voor tegenprikken en Nardi moest alert zijn bij een schot van Gassama. Met een schot in de draai solliciteerde Cuypers nogmaals naar een tweede doelpunt, maar Moser stond op de juiste plek.

Een kwartier voor tijd bracht Fofana de bal goed voor, Cuypers werd nog afgeblokt, maar Orban was goed gevolgd en dwong Davidson tot een owngoal (2-0). De veer leek nu gebroken bij de bezoekers en vijf minuten voor tijd buffelde Okumu een gemeten voorzet van Odjidja tegen de netten (3-0). Opdracht volbracht, de drie punten waren op zak en Gent sprong over Club Brugge naar de vierde plek in het klassement, goed voor een Play-Off 1 ticket.