📊 Next match stats: KAA Gent - KAS Eupen

📊 Next match stats: KAA Gent - KAS Eupen

Speeldag 30 - JPL - 19-03-2023 om 19:15 u

Na de kwalificatie tegen Basaksehir en de loting van West Ham United voor de UEFA Conference League kwartfinale, verleggen we de focus terug naar Jupiler Pro League. Zondag om 19u15 geven we Eupen partij. De heenmatch eindigde op 0-4 met een penaltydoelpunt van Jordan Torunarigha, eentje van Laurent Depoitre en 2 van Hongi. Hopelijk gaat het zondag even vlot.

Pre-Match Facts

● KAA Gent hield de nul in elk van de laatste drie Jupiler Pro League-ontmoetingen met KAS Eupen, even vaak als in de eerste twaalf onderlinge duels in 1A.

● KAA Gent verloor slechts één van de zeven thuisduels met KAS Eupen in de Jupiler Pro League (W5, G1): in februari 2017 (0-1).

● KAA Gent won de laatste twee Jupiler Pro League-duels en kan voor het eerst dit seizoen drie zeges op rij noteren.

● KAS Eupen won slechts één wedstrijd in de Jupiler Pro League in 2023 (G5, V5), geen ploeg boekte dit kalenderjaar minder zeges (KV Oostende ook 1).

● KAA Gent verloor slechts één van de laatste negen thuisduels in de Jupiler Pro League (W6, G2): een 2-3 nederlaag tegen koploper KRC Genk op 5 februari 2023.

● KAS Eupen verloor de laatste drie uitduels in de Jupiler Pro League, even vaak als de ploeg overkwam in de voorgaande zeven matchen op verplaatsing (W2, G2).

● KAA Gent ontving dit Jupiler Pro League-seizoen minder kaarten dan iedere andere ploeg (45 – 42 keer geel, 3 keer rood).

● KAS Eupen maakte 36 procent van de competitietreffers dit Jupiler Pro League-seizoen in het laatste kwartier van de wedstijd (14/39), het hoogste percentage van alle ploegen in 1A, terwijl KAA Gent juist het laagste percentage noteerde (11% – 6/53).

Gift Orban maakte zeven doelpunten in zijn eerste vijf optredens namens KAA Gent in de Jupiler Pro League, het hoogste aantal goals na vijf duels sinds Opta deze data verzamelt (2008/09). Geen speler maakte zijn achtste treffer ooit in minder dan zeven wedstrijden in deze periode.

Smail Prevljak scoorde vier keer tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League, waarmee de Buffalo's zijn favoriete tegenstander in de competitie zijn. De spits van de Panda's was direct verantwoordelijk voor vier van de laatste zes treffers van Eupen tegen Gent.


COBW #GNTEUP