Voorbeschouwing KAA Gent - Standard

Voorbeschouwing KAA Gent - Standard

Speeldag 5 - Europe Play-Offs - 19-05-2021 om 21:00 u

"We moeten nu nog één keer overleven en dan heb je een finalematch". Het is duidelijk, het is niet omdat Standard is uitgeschakeld voor de 5e plaats dat Hein Vanhaezebrouck een gemakkelijke wedstrijd verwacht. "Denk maar aan de kampioenenmatch in 2015. Standard had niets meer te winnen of verliezen maar toch moest Matz Sels twee knappe reddingen doen. Zonder hem hadden we het misschien zelfs niet gehaald." 

Een ding lijkt zeker. Er zullen woensdagavond doelpunten vallen, want beide ploegen noteren het hoogst aantal doelpogingen dit seizoen. "Eigenlijk zitten we met vier aanvallende ploegen in de Europe play-offs en dat merk je ook aan de einduitslagen. Het zijn ploegen die kansen afdwingen maar er ook weggeven. Geen enkele ploeg speelt op louter organisatie en dat zorgt voor aangenaam voetbal.

Mogen we opnieuw spreken van een cruciale wedstrijd? "Ja, voor de zoveelste keer dit seizoen. Wij moeten overleven en dat doen we als we hetzelfde resultaat halen als Mechelen. Als wij gelijkspelen en zij winnen, is het over. Het wordt geen 'walk in the park' tegen Standard. In hun vorige matchen creëerden ze telkens veel kansen. Ze hadden pech dat die niet omgezet werden. Een herkenbaar probleem voor ons, maar het toont aan dat Standard wel een goede ploeg is."

De situatie lijkt als twee druppels water op het einde van de reguliere competitie. "Net als toen moeten we twee keer winnen. Nu moesten we er eigenlijk vier winnen. We zijn dus halfweg, maar vergeet niet dat we het nooit makkelijk hebben tegen Standard. De laatste twee uitmatchen verloren we op basis van inzet en drive. Ook nu verwacht ik een moeilijke wedstrijd. Standard beschikt over jongens die met een actie de wedstrijd kunnen kantelen. Die zijn altijd gevaarlijk, ook als de ploeg minder goed draait."

Michael Ngadeu

Net als zijn coach verwacht Ngadeu zich aan een moeilijke wedstrijd. "Standard is uitgeteld voor de vijfde plaats, maar als speler wil je altijd winnen. We zullen het niet cadeau krijgen, maar ons doel is duidelijk. Winnen en Mechelen bekampen in de finale om het Europese ticket. Ik heb de match van Standard gezien vorig weekend. Ze speelden goed, hadden redelijk wat kansen maar Mechelen was efficiënter."

"Concentratie en efficiëntie zijn key in de laatste twee wedstrijden. Het is zaak om zo weinig mogelijk weg te geven. Hierin zijn we het afgelopen seizoen gegroeid. Met de technische staf hebben we er hard op gewerkt. We spelen compacter waardoor het aantal tegendoelpunten serieus verminderd is. Videoanalyse heeft ons hierbij geholpen en voor elke wedstrijd bestuderen we goed de organisatie van de tegenstander. Zo weten we wat ons te wachten staat."