Europe Play-Offs - Speeldag 5

Wednesday 19-05-2021 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 R Standard de Liège R Standard de Liège
“Mindere tweede helft, maar we zijn goed overeind gebleven achterin en dat is een pluspunt.”

Hein Vanhaezebrouck

"We hebben een collectief doel en dat is Europees voetbal"

Roman Yaremchuk

61 doelpunten scoorde hij al voor KAA Gent. Nog twee te gaan en hij breekt het record van Eric Viscaal. “Ik ben blij met mijn doelpunt, maar eerlijk? Het gaat mij niet om records breken. We hebben met z’n allen, staf, spelers en supporters een collectief doel en dat is Europees voetbal in de Ghelamco Arena. Mijn doelpunt vandaag helpt ons een stap dichter bij dat doel, maar we zijn er nog niet.”

Zaterdag wacht de finale tegen Mechelen. “Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden. In de heenwedstrijd was het een zware eerste helft. Mechelen heeft heel wat ervaren spelers en hun middenveld staat sterk, maar dat mag ons niet afschrikken. De match kondigt zich al snel aan dus rust is cruciaal. Als we daar starten met een goede organisatie en de juiste ingesteldheid is alles mogelijk. Het is aan ons om onze job uit te voeren.”

"Ik ben meer dan tevreden"

Alessio Castro-Montes

Met de drie punten op zak mocht Alessio Castro-Montes bij affluiten de Jean-Claude Bouvy Trofee in ontvangst nemen: “Of ik dit had verwacht? Ik ben vooral blij met mijn seizoen. Ik was niet de enige trouwens, want Roman (Yaremchuk) was met al zijn doelpunten (23 in alle competities) dit seizoen ook erg belangrijk. Zo’n individuele prestatie is afhankelijk van de ploeg, dus ik ben zeker meer dan tevreden. Om eerlijk te zijn, de twee Romannen konden het even goed gekregen hebben. Maar over mijn eigen evolutie mag ik tevreden zijn, da’s waar.”