• Yonas Malede 7'
  • Roman Yaremchuk 94'
Standard de Liège
0

Na de zes op zes tegen Oostende zaten de Buffalo's weer volop in de race voor het Europees ticket. Vanhaezebrouck bracht tegen Standard voor de derde opeenvolgende wedstrijd dezelfde elf aan de aftrap. De Gentse start was veelbelovend, want de Luikenaars werden meteen onder druk gezet. Na zeven minuten leverde die aanvalslust al resultaat op. Kums bediende Malede, die de bal voor zijn linker klaarlegde en de bal hoog in de linkerbovenhoek binnen joeg, Gillet kon er alleen maar naar kijken (1-0).

Gent bleef de partij domineren en dat leidde tot schietkansen voor Kums en Odjidja, maar de eerste vloog naast en op het vluchtschot van Odjidja stond Gillet pal. Ook bij een schot van Samoise stond Gillet op de juiste plek en toen Yaremchuk Bezus in stelling bracht, werd hem het scoren nog belet door een ultieme tackle.

Bolat had amper werk voor rust, maar dat veranderde in de tweede helft. Standard knokte zich terug in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Heel wat voorzetten en hoekschoppen werden de zestien in gestuurd, maar de defensie stond als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Toen Klauss toch eens bij een voorzet kon, devieerde hij de bal naast.

In het slotkwartier was de Luikse storm al terug gaan liggen en versierde Gent nog enkele kansen. Tissoudali werkte een listige vrije trap van Bezus met een hakje op Gillet, maar in de blessuretijd moest de STandard-doelman zich toch nog eens gewonnen geven. BIj een snelle tegenaanval werd Tissoudali vanop eigen helft diep gestuurd en in de zestien legde hij goed opzij naar Yaremchuk, die het eenvoudig afmaakte (2-0).

Door de derde opeenvolgende zege kwamen de Buffalo's mee aan de leiding van de Europe Play-Offs. Met nog één wedstrijd te gaan, een rechtstreeks duel tegen co-leider Mechelen, werden zo alle kansen op Europees voetbal gaaf gehouden.