💬 Reacties na Standard - KAA Gent

💬 Reacties na Standard - KAA Gent

Speeldag 9 - Europe Play-offs 2023-2024 - 18-05-2024 om 20:45 u

Een flink vertimmerd elftal boekte een vlotte 1-4 overwinning op Sclessin. Verschillende basisspelers kregen rust en de jongens die in de basis stonden toonden dat ze het vertrouwen waard waren. Zowel jonkie Matias Fernandez-Pardo als ancien Laurent Depoitre scoorden allebei twee doelpunten. Ook coach Hein Vanhaezebrouck zag dat het goed was.

Hein Vanhaezebrouck: "Blij dat we meegereisde supporters waar voor hun geld hebben gegeven"

Laurent Depoitre: "Fier op mijn carrière"

Laurent ‘Lolo’ Depoitre aan het feest – wat was iedereen blij voor deze Gentse legende. “Fantastisch voor hem”, aldus coach Hein Vanhaezebrouck. Zelf begon de 35-jarige met een eerlijke analyse. “Het was een wedstrijd zonder belang of inzet, hé. Los daarvan doet het altijd deugd om te winnen. We waren bovendien zeer efficiënt vandaag. Het is een mooi resultaat. Daarnaast ben ik uiteraard blij om nog eens te mogen spelen, het was al lang geleden.”

Die overwinning kwam er dankzij twee doelpunten van hem – weet de topschutter welke kaap hij heeft bereikt in blauwwitte loondienst? “70 goals denk ik?”, lachte hij. En of hij het wist. Er stond een blije man. “Ik ben fier op mijn carrière en doelpuntenaantal.” Terecht. Voor altijd in de Gentse geschiedenisboeken.

Volgend weekend wacht de laatste thuismatch in de Planet Group arena – zijn uitzwaaiwedstrijd. “Het wordt een voorbereidingsmatch op die levensbelangrijke erna. Ons doel is om voor het tiende seizoen op rij Europa te mogen ingaan. In mijn laatste match voor eigen publiek, ja. Wat ik erna zal doen? We zien nog wel wat de toekomst brengt.” Dat felbegeerd Europees ticketje – het zou een prachtig afscheidscadeau zijn. (RG)

Pieter Gerkens: "Heel de kern is goed in vorm"

Pieter Gerkens stond met een veel bredere smile voor de camera’s dan vorige week. “Over het algemeen hadden we controle over de match. De momenten waar we het moeilijker hadden, lag aan het feit dat we zelf de bal weggaven en Standard in het spel lieten komen. De kansen waren echter voor ons.”

Hoe een prestatie op amper een week tijd kan verschillen. “Vergeleken met de vorige match toonden we iets meer scherpte en inzet. Dat zou elke wedstrijd echter de basis moeten zijn”, erkende de Limburger. “Dat is het belangrijkste dat we moeten onthouden voor het barrageduel. Als we daarnaast zuiver ons spel spelen, komen we met ons systeem sowieso aan kansen”, klonk het zelfzeker.

De drie punten oogsten met bovendien een door elkaar geschudde ploeg – geeft dat vertrouwen? “Ja, absoluut. Iedereen heeft vandaag bewezen dat hij klaar is. Heel de kern is goed in vorm. Voor de groep is dat wel een opsteker”, sloot de Limburger met – hoe kan het ook anders na vandaag – een positieve noot af. (RG) 


#COBW #STAGNT #EUROPEPLAYOFFS