Gent knoopt terug aan met de zege tegen STVV

Gent knoopt terug aan met de zege tegen STVV

Speeldag 20 - Jupiler Pro League - 18-12-2021 om 20:45 u

In het duel tegen Sint-Truidense VV stonden beide ploegen organisatorisch goed, waardoor de grote kansen aanvankelijk uitbleven. Bezus brak de ban met een geweldige balrecuperatie, waarna hij Depoitre de openingstreffer aanreikte. Na rust verdubbelde Tissoudali de voorsprong, alweer op aangeven van Bezus. Gent leek de partij rustig te kunnen uitspelen, tot Hara vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Zo werd het toch nog spannend, maar de Buffalo's lieten de drie punten niet meer glippen.

Foto: Belga Image

Post-match Facts

● KAA Gent wist STVV voor het eerst te verslaan in de Jupiler Pro League sinds februari 2020 (toen 4-1 in eigen huis) en maakte zo een einde aan een reeks van drie wedstrijden zonder zege op de Truienaren (G1, V2), de langste dergelijke reeks voor de Buffalo’s tegen STVV sinds 2010 (ook 3).

● KAA Gent won voor het eerst sinds mei-november 2019 drie opeenvolgende thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League (toen 8 onder Jess Thorup).

● STVV verloor voor het eerst sinds januari-februari 2012 vijf keer op rij in de Jupiler Pro League (toen ook 5).

● Laurent Depoitre kwam dit Jupiler Pro League-seizoen al zes keer tot scoren, vier keer vaker dan in zijn volledige voorgaande jaargang (2 goals in 2020/21); de spits van KAA Gent scoorde twee keer in zijn drie thuisduels met STVV in 1A (in 2015 en vanavond).

● STVV-spits Taichi Hara kwam voor het tweede seizoen op rij tot twee doelpunten in de competitie, nadat hij dat vorig seizoen deed namens Istra 1961 in de Kroatische 1. HNL (2 goals in 14 duels).

● Tarik Tissoudali was direct betrokken bij twintig doelpunten in zijn 34 Jupiler Pro League-matchen namens KAA Gent (15 goals, 5 assists), tenminste bij drie meer dan iedere andere speler sinds de Marokkaan zijn debuut maakte in 1A in februari 2021.