Villa Sporza: KAA Gent Foundation in de kijker

Villa Sporza: KAA Gent Foundation in de kijker

De slotaflevering van Villa Sporza zette de werking van de KAA Gent Foundation in de kijker. 

"De KAA Gent Foundation is De Warmste Week, maar dan 52 weken in een jaar". Hein Vanhaezebrouck, Villa Sporza (VRT)

De VRT kwam op bezoek bij WSB Street (Buurtvoetbal) en bij de Gantoise Plantrekkers (Younited KAA Gent). Coaches, spelers en Sofie Bracke, voorzitter van de KAA Gent Foundation, kwamen aan het woord.

Bekijk ook de toelichting van Hein Vanhaezebrouck in Villa Sporza van zondag  18 december 2022, vanaf 48:20.

Met bijzondere dank aan VRT, de Stad Gent, OCMW Gent, KAA Gent, Arteveldehogeschool en Crafts Sportswear voor de steun aan de projecten die in de reportage aan bod komen.

Sociaal-sportieve werking

De KAA Gent Foundation gelooft dat sport de kracht heeft om ook maatschappelijke dromen te realiseren en werkt met en door sport aan weerbaarheid (fysieke en mentale gezondheid), talentontwikkeling (sportief en persoonlijk), inclusie (iedereen mee), sociale cohesie (iedereen samen) en diversiteit met gelijke kansen (non-discriminatie).

(Foto: Hannes Couvreur)

Onder leiding van community coaches (maatschappelijke sportcoaches) worden sociaal-sportieve activiteiten georganiseerd om wie deel neemt persoonlijk te laten groeien. Onvoorwaardelijkheid en inclusie, de inzet van professionals, het werken met ervaringsdeskundigen en een sterke samenwerking met een gedegen netwerk van maatschappelijke partners zijn de succesfactoren van deze sociaal-sportieve aanpak.

Bij dit alles geldt ook de verbindende kracht van KAA Gent zelf als een absolute troef. Dat bleek ook uit onderzoek van de UGent uit 2020.

Klik hier om meer te weten te komen over de 7 sociaal-sportieve projecten en de drie voetbalnetwerken waarmee de KAA Gent Foundation in Gent het verschil maakt.

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun