💬 Reacties na KAA Gent - STVV

💬 Reacties na KAA Gent - STVV

Speeldag 23 - Jupiler Pro League - 01-02-2024 om 20:30 u

De Buffalo's vochten terug na een 0-2 achterstand. We spraken met doelpuntenmaker Jordan Torunarigha en Julien De Sart. Coach Vanhaezebrouck gaf zijn analyse na de match in de persconferentie

Hein Vanhaezebrouck: "Niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen"

Julien De Sart: "De reactie van de ploeg was goed"

"Ik kan niet zeggen dat we verrast waren, want we hadden ons voorbereid. Het moeilijkste voor ons was die eerste goal maken. Na dat eerste doelpunt zijn we wat van systeem veranderd en ging het vlotter. In de tweede helft wisten we ook voor meer gevaar te zorgen en gingen we meer druk zetten. STVV was ook wel gewoon heel goed."

"De reactie van de ploeg was goed, maar het is jammer dat je twee goals zo vroeg in de match moet slikken. Ik zat in het begin van de wedstrijd ook niet echt goed in de match. Thuis zou je altijd meer moeten doen, dat is wel spijtig. Uiteindelijk is 1 punt altijd beter dan 0 punten."

Jordan Torunarigha: "Hard getraind op stilstaande fasen"

Dat Gent een ietwat makke start nam, was ook Torunarigha niet ontgaan: "We mogen niet vergeten dat dit al onze achtste wedstrijd is, zij hebben er nog maar 4 gespeeld. Dan is het normaal dat de verdediging wat meer achteroverleunt. We hebben in de tweede helft wel getoond wat we kunnen en hebben er een punt aan overgehouden. Sommige ploegen doen er alles aan in de eerste helft om een goed te resultaat te behalen, maar in de tweede helft zie je dat ze zonder energie zitten."

Torunarigha zag in het tussenseizoen heel wat collega-verdedigers vertrekken, maar kan het al prima vinden met zijn nieuwe defensieve maatjes: "Tijdens de voorbereiding trainden we heel hard op stilstaande fasen. Iedereen wil scoren en we hebben nu ook twee enorm sterke koppers erbij met Watanabe en Kandouss. Beiden zijn heel goed en ik vind het enorm leuk om met hen te spelen. Ik heb ook een goede connectie met Archie. Ik vond hem heel goed vandaag, ondanks dat hij zo nerveus was in het begin."


#COBW #GNTSTVV #JPL