Speeldag 23

FT

Thursday 01-02-2024 - 20:30

STVV
4
  • Kahveh Zahiroleslam 48', 68'
  • Aboubakary Koita 85', 90'
KAA Gent
1
  • Pieter Gerkens 35'
STVV - KAA Gent
"Volledig verdiende overwinning voor STVV"

Hein Vanhaezebrouck

"Pagina omdraaien en er vol voor gaan"

Matisse Samoise

Het buikgevoel van Matisse Samoise – dat moeten de Buffalo’s de komende weken au sérieux nemen. “Ondanks de voorsprong had ik aan de rust het gevoel dat we het niet gemakkelijk zouden hebben. Waarom? Omdat STVV simpelweg een kwalitatieve ploeg is. Met ook nog een man minder weet je dat het in de tweede helft knokken geblazen wordt”, was de jonge Gentenaar mentaal alleszins voorbereid.

Een vuist konden de mannen van Hein echter niet maken en 4 keer kregen de Kanaries de Buffalo’s op de grond – game over. “Nochtans creëerden we een grote kans om nog op voorsprong te komen. Was die bal tegen de netten gegaan, schreven we hier misschien een ander verhaal… Na de 2-1 kan je het ons niet echt kwalijk nemen dat we het moeilijk hadden om nog kansen bijeen te voetballen.”

De oogst is mager, om het dezer dagen in boerentermen te zeggen. Amper één puntje uit drie matchen sprokkelden de blauwwitten. “Die pagina moeten we zo snel mogelijk omdraaien”, toonde de omkomende back zich strijdvaardig. Binnen drie dagen al gaan we op bezoek bij Anderlecht en daar hebben we niets te verliezen. We moeten er vol voor gaan”, was hij duidelijk. Allemaal samen, allez AG. (RG)