Vijfde Pro League Award voor de KAA Gent Foundation

Vijfde Pro League Award voor de KAA Gent Foundation


Tijdens het Gala van de Pro League ontving de KAA Gent Foundation de Football & Community Award. Sinds 2014, toen de Award voor het eerst werd uitgereikt, werd de maatschappelijke werking van KAA Gent al vijf keer bekroond als beste van het land: 2014, 2017, 2018, 2019 en 2022.

"Ik kan niet trotser zijn. Achter de KAA Gent Foundation zit een heel enthousiaste ploeg die met grote en kleine projecten écht het verschil maakt voor heel veel Gentenaars, jong en oud. Ze tonen aan dat voetbal meer is dan voetbal. Al jaren is de KAA Gent Foundation een voorbeeld in binnen- en buitenland. Deze erkenning is dan ook meer dan verdiend". Sofie Bracke, voorzitter KAA Gent Foundation

De werking van de KAA Gent Foundation draait rond vijf pijlers: sociaal-sportieve projecten, open stadioninitiatieven, supporterswerking, publiekswerking en Elk Talent Telt jeugdvoetbal.

Door samenwerking met tal van overheidsdiensten, partnerorganisaties en onderwijsinstellingen bouwt de KAA Gent Foundation aan een sterk Gents maatschappelijk netwerk. De Stad Gent en KAA Gent staan in voor het grootste deel van de financiering van de organisatie.

Lees hier meer over de werking van de KAA Gent Foundation

 "Met en door voetbal mensen laten groeien en de samenleving versterken. Dat is wat we doen, in nauwe samenwerking met KAA Gent, de Stad Gent en de supporters van KAA Gent. De KAA Gent Foundation vormt de brug tussen voetbal, overheid en samenleving. Het is een brug die ook tussen de Pro League en de federale overheid kan gebouwd worden en kan zorgen voor een structurele win-win voor voetbal en samenleving". Wim Beelaert, algemeen coördinator van de KAA Gent Foundation

De KAA Gent Foundation dankt de Pro League voor de waardering. Het is voor de medewerkers, vrijwilligers en alle partners een aanmoediging om de meer-dan-voetbal gedachte te blijven uitdragen, in woord en daad.

 

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun: