📊 Next Match Stats: Antwerp - KAA Gent

📊 Next Match Stats: Antwerp - KAA Gent

Speeldag 5 - Jupiler Pro League - 27-09-2023 om 20:45 u

De leider tegen de kampioen op de Bosuil. We blikken vooruit op de uitgestelde wedstrijd van matchdag 5. Als we de statistieken bekijken, belooft het alvast een interessante confrontatie te worden. 

NEXT MATCH STATS ANTWERP - KAA GENT 

 • Kapitein Sven Kums was in vier van zijn laatste vijf competitiematchen bij een goal betrokken (1 goal, 3 assists).
   

 • KAA Gent scoorde dit seizoen vaker uit standaardsituaties dan alle andere teams (8), waaronder de laatste drie goals. Antwerp incasseerde elk van zijn vier tegentreffers uit een standaardsituatie (3 penalty’s, 1 hoekschop).
   
 • Michel-Ange Balikwisha scoorde tegen geen enkele ploeg vaker in de Jupiler Pro League dan tegen KAA Gent (3 keer – net als tegen Oostende en KV Mechelen). De aanvaller van Antwerp kwam in zijn laatste elf optredens wel niet meer tot scoren in de competitie. Nu al zijn langste periode zonder een doelpunt in 1A.
   
 • Antwerp is de enige ploeg die dit seizoen gemiddeld meer dan 60 procent balbezit had (61,4%). KAA Gent noteerde op 10 mei 2022 voor het laatst minder dan 40 procent balbezit in een competitieduel (39,3% tegen Mechelen).
   
 • KAA Gent bleef ongeslagen in zijn laatste negen uitduels in de Jupiler Pro League, de langste lopende reeks van alle ploegen in 1A. In de periode daarvoor verloren de Buffalo's nog zes van de elf uitmatchen in de competitie.
   
 • Antwerp hield sinds het begin van vorig seizoen al 13 keer de nul op de Bosuil in de Jupiler Pro League. Van alle ploegen in de top-10 Europese competities deed alleen Barcelona beter in die periode (18 clean sheets in thuisduels).
   
 • KAA Gent pakte slechts twee keer meer punten uit de eerste zeven wedstrijden van een Jupiler Pro League-seizoen dan in 2023/24 (17): 21 in 2001/02 en 19 in 1990/91 (omgerekend naar drie punten per zege).
   
 • Antwerp incasseerde minder doelpunten dan iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League dit seizoen (4). In de laatste 75 jaar kreeg de Great Old alleen in 2018/19 minder goals tegen na zeven duels (toen 3).
   
 • Antwerp won zijn laatste vier thuisduels met KAA Gent en hield ook de nul in de laatste drie confrontaties. Slechts één keer zette de Great Old een betere reeks neer tegen de Buffalo's: zeven opeenvolgende zeges in eigen huis tussen  december 1945 en september 1951.

#COBW #ANTGNT #JPL