Speeldag 5

FT

Wednesday 27-09-2023 - 20:45

Royal Antwerp
0
KAA Gent
0
Royal Antwerp - KAA Gent

Voor de inhaaltopper tegen Antwerp konden de Buffalo's niet beschikken over Orban, die een schorsingsdag uitzat. Fofana en Hjulsager stonden opnieuw aan de aftrap, Torunarigha keerde terug in de basis, waardoor Brown naar de linkerflank doorschoof. Al snel werd duidelijk dat Gent het initiatief aan de thuisploeg liet. De Buffalo's stonden prima georganiseerd en maakte daarmee Antwerp zo goed als volledig vleugellam. 

Door het centrum kon de thuisploeg niks forceren en ook op de flanken werd elke dreiging in de kiem gesmoord. In de omschakeling lag er zelfs ruimte voor de Buffalo's om uit te breken en dat lukte een aantal keer, vooral over de linkerflank. Cuypers schoot een voorzet naast, Fofana dwong Butez tot een redding en ook Hjulsager wist tussen de palen te trappen. Kandouss scoorde zelfs door een vrije trap van Kums binnen te tikken, maar hij stond nipt buitenspel, geen Gentse voorsprong bij de rust dus.

Nardi had tot dan nauwelijks werk moeten opknappen en ook het eerste kwartier na rust was dat het geval. Pas na het uur en enkele Antwerpse wissels kwam daar verandering in. Watanabe moest een voorzet van Bataille onschadelijk maken en Ekkelenkamp trapte van buiten de zestien maar net naast. Omdat het combinerend niet lukte, bleef de thuisploeg het proberen vanop afstand. De beste poging was een stevige knal van Keita, maar Nardi haalde die uit de rechterhoek. 

De Gentse omschakelingen brachten minder gevaar dan voor rust, ondanks een erg bedrijvige Fofana. Antwerp drong in het slot nog wel aan, maar een schot van Ejuke strandde recht in de armen van Nardi en Keita mikte een ultieme uithaal over. Het scoreloze gelijkspel leverde Gent een belangrijk punt op dat hen op kop van het klassement hield en bovendien voorkwam dat Antwerp dichter kon sluipen.