Speeldag 5

FT

Wednesday 27-09-2023 - 20:45

Royal Antwerp
0
KAA Gent
0
Royal Antwerp - KAA Gent
"Hoe meer ik speel, hoe meer ik leer"

Malick Fofana

Malick Fofana – de 18-jarige winger van de Buffalo’s – was een lichtpuntje vandaag. “De beste man op het veld”, feliciteerde coach Hein Vanhaezebrouck hem meteen na de match. “Ik probeer altijd het team te helpen”, nam de jonkie de toegegooide lof bescheiden aan. Het smaakt alleszins naar meer: “Hoe meer ik speel, hoe meer ik leer”, dat belooft.

Amper 61 kg weegt-ie, maar de Aalstenaar heeft door zijn creativiteit en frivoliteit nu al redelijk wat gewicht op de ploeg. “De coach ziet dat ik veel vertrouwen heb in mezelf. Ook defensief wil hij dat ik mijn taken doe en dat heb ik gedaan. Ik kan het echter niet alleen doen, het was ook een stevige prestatie – mentaal en qua spirit -  van het team om de netten schoon te houden.”

De kers op de taart – de drie punten – kon het jeugdproduct echter niet op de bus meenemen. “We waren niet gekomen voor een punt en wilden winnen, maar kunnen toch tevreden zijn met dat puntje. De wedstrijd werd tactisch goed voorbereid: gedisciplineerd en compact spelen – dat is gewoon nodig op Antwerp.” De fiere leider keerde dus blij terug van bij de kampioen. (RG)

"Een goede teamprestatie"

Julien De Sart

De Gentenaars speelden zakelijk en intelligent op de Bosuil – een bewuste keuze. “Een goede teamprestatie”, vond Julien De Sart. “Defensief is dit zeker een sterke basis om op voort te werken. Oké, met de bal hadden we wat beter kunnen doen, maar er zijn heel veel wedstrijden kort na elkaar. Altijd weer met hoog blok en een hoge pressing spelen is niet vol te houden”, wond de middenvelder er geen doekjes om. “We moeten dat een beetje managen.”

Het wedstrijdplan was een beetje afgekeken van de landskampioen. “Antwerp heeft in het verlenen inderdaad zelf heel vaak met een laag blok gespeeld en daarvan geprofiteerd. Nu hebben wij hetzelfde gedaan. We wisten dat zij daar moeilijkheden mee hebben, dat had de wedstrijd tegen RWDM (van afgelopen weekend, red.) nogmaals aangetoond.

De oogst stemde de Luikenaar dus tevreden. “Zoals altijd kwamen we hier om te winnen, maar het is een goed punt. Middenin een druk programma – met ook Europese verplaatsingen – op bezoek bij Antwerp is dat uitstekend.” (RG)