Voorbeschouwing KAA Gent - Belisia Bilzen

Voorbeschouwing KAA Gent - Belisia Bilzen

De wedstrijden stapelen zich op. Na uitmatchen in de Conference League en Pro League wacht nu de eerste thuismatch in de beker. Het team van Luc Nilis, Belisia Bilzen uit 2de Nationale, trekt woensdagavond naar de Ghelamco Arena. Beide teams kruisen de degens om 20u. 

Wil jij geen enkel doelpunt missen? Koop een kaartje (vanaf €5) en maak de wedstrijd live mee!

KOOP TICKETS

Onderschatting uit den boze

Bekervoetbal blijft iets speciaals. Elk jaar opnieuw zijn er verrassingen. Denk maar aan Knokke dat Standard uitschakelde of Deinze die Club Brugge wist te verrassen. Hein Vanhaezebrouck is op zijn hoede: "De beker is belangrijk. Vorig jaar in Eupen lieten we het afweten op mentaliteit. Dit jaar gaat dat niet door de beugel. We hebben een ruime selectie, wie denkt het rustig aan te kunnen doen, heeft het bij het foute eind. Ik wil mentaliteit zien op het veld. De groep weet dat. Je moet respect hebben voor de tegenstander en de beste manier om dat te tonen is om er vol voor te gaan."

Julien De Sart

Het is een torenhoog cliché, maar de beker blijft de kortste weg naar Europees voetbal. Julien De Sart kijkt uit naar de partij van woensdagavond. "Bekervoetbal, ik hou ervan. Ik herinner me met Kortrijk de halve finale tegen Antwerp. Ik heb me nog nooit zo goed geamuseerd op een voetbalveld als toen. Die match had alles, ruimte, kansen, sfeer en goed voetbal. Elke ploeg kan verrassen en net dat maakt de beker zo een fijne competitie."

Na twee uitwedstrijden spelen we opnieuw in de Ghelamco Arena. "Dat is een voordeel. Naar Bilzen trekken tijdens de week is geen cadeau in ons druk programma. Bilzen speelde net als ons op zondag. De recuperatietijd van twee dagen is dus voor beide ploegen hetzelfde, al moeten wij fysiek verder staan dan hen. Van onderschatting is geen sprake. De ploeg van Nilis zal erg gemotiveerd zijn om hier te komen voetballen. Wij zullen zoals in de voorbije twee matchen opnieuw alles geven."