Ladies leggen duimen voor stug Standard

Ladies leggen duimen voor stug Standard

Na het voetballoze weekend van vorige week trokken onze Ladies naar de Vurige Stede. In de heenmatch tegen Standard werd nog met 1-0 gewonnen. Voor de verste verplaatsing van het seizoen kon coach Jorn Van Ginderdeuren enkel niet rekenen op de geblesseerde Karlijn Helsen

In de eerste helft hadden onze Buffalo's het moeilijk met het stugge Standard. Lang konden de Rouches echter enkel dreigen via afstandsschoten. Net voor het halfuur kon blauw-wit een hoekschop niet meteen wegwerken. Eindelijk belandde de bal bij Van Eynde die van dichtbij kon binnen knallen. Het antwoord van onze Ladies volgde vrijwel meteen. Middenveldster Alixe Bosteels kon van aan de rand van de zestien aanleggen maar Musique hield haar netten schoon.

Onze Buffalo's gingen na de koffie meteen hoger op het veld voetballen. Dat leidde tot enkele kansjes maar scoren lukte niet. Op het uur was het de thuisploeg die wel wist te scoren. Een carambole volgde op een vrije trap en dit keer kon Coutereels het leer voorbij Riet Maes schieten. Tegen een uitgekookt Standard dat na vandaag samen met OHL aan de leiding komt, was kansen creeëren knap lastig. Spits Amber Maximus probeerde het nog spectaculair met een omhaal die maar net over de dwarslat ging al had het lijnrechter ook wel nipt buitenspel gezien.

Met de 2-0 schieten onze Ladies weinig op in de strijd om Play-Off 1. Zo wordt de volgende wedstrijd in de eigen KAA Gent Arena nog belangrijker. Op zaterdag 3 februari ontvangen we dan de vijfde in de rangschikking, KRC Genk Ladies.

Alle info over GNT-GNK

Jorn Van Ginderdeuren: "We waren vandaag iets te slordig in de keuzes aan de bal en dit tegen een fel drukkend Standard. Ook in de duels kwamen we dat tikkeltje te kort. Ondanks de inzet van onze speelsters kregen we 2 ongelukkige doelpunten tegen en gaven we verder niet zo heel veel weg. Zelf moeten we meer kwaliteit kunnen brengen hoger op het veld om zelf ook gevaar te creëren."

aa