Next Match: OH Leuven - KAA Gent

Next Match: OH Leuven - KAA Gent

Speeldag 15 - Jupiler Pro League - 30-10-2022 om 18:30 u

Na onze Europese trip verleggen we de focus naar zondag, waar we OH Leuven in de ogen kijken. Met een verschil van slechts twee punten in het klassement, is deze uitwedstrijd opnieuw uiterst belangrijk. Morgen wordt duidelijk over welke spelers Hein Vanhaezebrouck zal kunnen beschikken. Op de luchthaven van Shannon blikte de coach terug op de plotse en hevige buikgriepopstoot die lelijk huishield bij in totaal 7 spelers.

“Diegenen die ziek waren, voelen zich al wat beter. Blijkbaar was het een korte maar hevige opstoot”, zegt Hein Vanhaezebrouck.  “Peter Balette was de eerste om ziek te worden. Na twee dagen was het bij hem voorbij. Ik hoop dus dat ik enkele spelers kan recupereren voor de volgende wedstrijden, te beginnen nu zondag in Leuven." 

"Anders zijn het steeds dezelfden die moeten spelen, wetende dat het voor sommige jongeren nog wat vroeg is voor een basisplaats. Op een bepaald moment in het seizoen zullen we wel weer over een voltallige selectie kunnen beschikken. Maar in de laatste matchen voor de WK-pauze moeten we proberen om het over de streep te trekken met de jongens die er zijn.”

"Ik kon niet meer op mijn benen staan" - Hugo Cuypers.

Dat de buikgriep geen pretje was, bevestigt Hugo Cuypers. “Ik kon niet meer op mijn benen staan”, vertelt hij. “Ik heb een hele nacht moeten overgeven. Pas rond 5 uur in de namiddag kon ik voor het eerst weer iets eten. Nu voel ik me al beter. Op de ochtendtraining heb ik wat gelopen, al voelde ik wel dat het me meer energie kostte dan normaal. We zullen zien hoe het de komende dagen evolueert.”

Volg de wedstrijd in het live matchcenter op de site of in de app en bekijk vrijwel meteen de belangrijkste wedstrijdfases.

PRE-MATCH FACTS

● OH Leuven won slechts één van de veertien voorgaande Jupiler Pro League-matchen tegen KAA Gent (2-3 in september 2020), maar wist sinds die overwinning niet meer te scoren tegen de Buffalo’s (3 duels).

● OH Leuven is zonder zege in de zeven thuiswedstrijden tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League (G2, V5) en pakte in september 2013 voor het laatst een punt tegen Gent in eigen stadion (1-1).

● Slechts twee teams verzamelden minder punten in de laatste zes Jupiler Pro League-matchen dan OH Leuven (5 – W1, G2, V2), terwijl ze in de eerste acht speelronden van dit seizoen nog zestien punten bij elkaar speelden (W5, G1, V2) en na die reeks vierde stonden.

● KAA Gent verloor drie van de laatste vier matchen op verplaatsing in de Jupiler Pro League dit seizoen (W1) terwijl ze slechts één van de achttien uitwedstrijden daarvoor verloren (W12, G5).

● OH Leuven kwam niet tot scoren in de laatste twee thuismatchen in de Jupiler Pro League; nog nooit bleef OHL in drie duels op rij verstoken van een goal op Den Dreef op het hoogste niveau.

● KAA Gent’s enige doelpunt van buiten het strafschopgebied in de competitie dit seizoen kwam van een directe vrije trap; exclusief vrije trappen schoot Gent 75 keer van buiten de zestienmeter sinds ze voor het laatst op die manier scoorden in 1A, in april 2022 tegen OH Leuven.

● OH Leuven maakte slechts twee doelpunten met de 41 schoten die het loste in de laatste drie Jupiler Pro League-matchen, terwijl ze met de acht schoten daarvoor nog vijf keer doel troffen (allemaal tegen Zulte Waregem).

● Van alle spelers die dit seizoen minstens 100 speelminuten maakte in de Jupiler Pro League dit seizoen, noteerde alleen STVV’s Frank Boya (9.82) meer balveroveringen per 90 minuten dan KAA Gent’s Elisha Owusu (9.8).

● Onder spelers die in de laatste vijftien seizoenen in de Jupiler Pro League minstens vijf keer scoorden, heeft OHL’s Mario González momenteel het beste gemiddelde (1 goal per 82 minuten – 8 goals in 657 minuten).

● In de vorige speelronde tegen Seraing maakte Laurent Depoitre zijn 50e Jupiler Pro League-goal voor KAA Gent, minstens drie meer dan iedere andere speler voor de Buffalo’s deze eeuw, terwijl hij de zesde Belg werd met minstens 50 JPL-goals voor een specifieke club in de 21e eeuw.


COBW