Speeldag 15

FT

Sunday 30-10-2022 - 18:30

OH Leuven
1
  • Mario Gonzalez 73'
KAA Gent
1
  • Hugo Cuypers 42'
"Een gelijkspel in Leuven is geen slecht resultaat"

Hein Vanhaezebrouck

"Veel strijd maar weinig kansen"

Matisse Samoise

Een gehavende Matisse Samoise stond ons na de match te woord: "Ik heb wat schade opgelopen." De enkel van Samoise wasingepakt met ijs: "Op het eind was er een opstootje. Een speler van Leuven leunde naar achter en ik wilde die voorbij tikken door weg te draaien. Er was eigenlijk niets aan de hand. Hij trapte duidelijk na, wat totaal onnodig was, maar het bleek ook geen rood te zijn. Vreemd. De schade lijkt me nochtans duidelijk (lacht)."

Het einde van de match verliep inderdaad niet zonder slag of stoot, al gingen beide teams met evenveel punten naar huis. "Geen schande", zei Samoise. "Een gelijkspel is ok, maar onze tweede goal werd te snel afgefloten. Ik ben ervan overtuigd dat er geen fout aan voorafging. Bij de eerste goal twijfelde ik meer. Het moet net geen buitenspel geweest zijn. De verdedigers liepen net terug toen ik doorbrak. Het was een heerlijke pass van Hjulsager, net achter de verdediging gesneden. Alleen daarom al ben ik blij dat er een goal uit volgde."

Het was geen al te aangename match om naar te kijken. "Er was veel strijd maar weinig kansen. We stonden goed, al moet het beter op de counter. We vergaten het daar af te maken. We gaven het dan zelf nog weg met die penalty. Het was niet slim om een speler aan te tikken die uit de box wegliep. Op het eind kregen beide ploegen nog een kans. Als ik alles bekijk is een gelijkspel een correcte uitslag." besloot Samoise.

"Tot vlak voor de penalty was er weinig aan de hand"

Paul Nardi

Deze match zal geen schoonheidsprijs winnen. Er was veel strijd te zien op het veld van beide teams en dat zorgde voor een intense wedstrijd. "Weinig kansen, weinig voetbal, maar veel strijd, zo zou je het kunnen omschrijven" zei Paul Nardi. "Tot vlak voor de penalty was er weinig aan de hand. Nadien maakten we het onszelf moeilijk. Nadien waren zij de gevaarlijkste ploeg. Wij konden nog tegenprikken op stilstaande fases, maar net als bij hen zat het er ook voor ons niet in."

We staan op 8 punten van de vierde plaats, we zien Union en Club Brugge verder uitlopen. "Het doel is om volgend weekend op vijf punten van Club te staan",  vertelde Nardi met vertrouwen. "Er is geen paniek. We gaan steeds vol voor winst, maar we zitten duidelijk ik een moeilijke periode."

Een belangrijk tweeluik dient zich nu aan: Molde en Club Brugge. "Klopt, je kan zeggen dat de belangrijkste week tot nog toe er aankomt. "Enkel winst tegen Molde volstaat om door te stoten. Tegen Club leeft het enorm onder de supporters en onder ons. Vorig jaar werd het 6-1. Het zou leuk zijn om dat te evenaren, maar ik ben al blij met een 1-0."