Speeldag 15

FT

Sunday 30-10-2022 - 18:30

OH Leuven
1
  • Mario Gonzalez 73'
KAA Gent
1
  • Hugo Cuypers 42'

De Buffalo's trokken gehavend naar Leuven, met nog heel wat spelers in de ziekenboeg. Cuypers was wel hersteld van de buikgriep die hem in Ierland aan de kant hield. Hij keerde terug in de basis en kreeg voorin het gezelschap van Hong en Hjulsager. Kums nam de kapiteinsband over van Odjidja, die op de bank begon. Achterin nam Godeau de plaats in van de geblesseerde Torunarigha.

Gent kreeg al in de eerste minuut een stevige verwittiging, toen Gonzalez van dichtbij naast kopte. De Buffalo's kwamen beter in de wedstrijd en sterk stoorwerk leverde twee grote kansen op. Hong onderschepte een uittrap van Cojocaru, maar besloot net naast. Ook Hjulsager kon bijna profiteren van balverlies, maar Cojocaru wist zijn schot nog te stoppen.

In het slot van de eerste helft liet Samoise zich nog eens opmerken. Eerst werd zijn schot nog gestopt door Cojocaru, maar Cuypers schoot de rebound wel binnen (0-1). De vlag ging wel de lucht in voor buitenspel, maar de VAR maakte duidelijk dat dat niet het geval was. Nog voor rust veroverde Samoise de bal in de zestien en legde af voor Cuypers, die zijn tweede maakte. Maar Visser zag een discutabele fout in de actie van Samoise en keurde het doelpunt af.

De thuisploeg kwam met meer dadendrang uit de kleedkamer en Nardi had een prima reflex nodig om Patris van de gelijkmaker te houden. Okumu reageerde voor Gent met een strak afstandsschot, maar Cojocaru haalde dat nog uit de rechterhoek. Leuven kwam steeds meer opzetten en Gent slaagde er niet meer in om de bal in de ploeg te houden. Echt grote kansen leverde dat niet meteen op, de defensieve organisatie stond als een huis.

Tot Patris in de 70ste minuut licht in aanraking kwam met Owusu op de rand van de zestien. Visser wees resoluut naar de strafschopstip, de VAR vond het geen clear error en liet begaan. Nardi koos wel de goeie hoek, maar de elfmeter van Gonzalez was te nauwkeurig getrapt om hem er uit te kunnen houden (1-1).

Na een vierdubbele wissel leek Gent het evenwicht terug te herstellen, al glipte Gonzalez er wel eens door, maar oog in oog met Nardi bracht de Gentse doelman redding. In de slotminuten was het nog bibberen voor Leuven. Eerst schoot Cojocaru tegen Depoitre, maar de bal caprioleerde over doel. In de extra tijd hield hij het Leuvense punt vast door een uithaal van Okumu te keren. En in de herneming blokkeerde Mendyl nog een schot van Odjidja met een ultieme tackle. Geen tweede opeenvolgende zege dus voor de Buffalo's, die vrede moesten nemen met een punt.