KAA Gent Foundation start wandelvoetbalteam in het Zuidpark

KAA Gent Foundation start wandelvoetbalteam in het Zuidpark

Vrijdagnamiddag werd in het Gentse Zuidpark de aftrap gegeven van een nieuw wandelvoetbalinitiatief van de KAA Gent Foundation.

In een zonovergoten Zuidpark  toonden de spelers van HT Gantoise Legends, het wandelvoetbalteam uit Nieuw Gent-Steenakker, aan geïnteresseerde buurtbewoners van Gent Centrum wat wandelvoetbal inhoudt. Later werd in het Nestorcafé in de Tijgerstraat met koffie en gebak de aanzet gegeven tot de nieuwe wandelvoetbalwerking.

De KAA Gent Foundation zal in de komende weken en maanden de werking begeleiden, met wekelijkse activiteiten. Samen met de buurtbewoners wordt een vereniging gebouwd, van en voor de buurt Gent Centrum, waar respect, fairplay, gezondheid en kameraadschap centraal staan.

Inwoners van 55 jaar en ouder uit de wijk Gent-Zuid kunnen zich gratis aansluiten. Op vrijdag 5 april wordt om 14u de eerste training georganiseerd. Afspraak aan het Nestorcafé in de Tijgerstraat. Voor alle info, contacteer de KAA Gent Foundation via contact@kaagentfoundation.be

Voetbal op maat van senioren

Wandelvoetbal is een variant van voetbal, met regels op maat van senioren. De belangrijkste wijziging is dat er niet mag worden gelopen. Wie toch loopt, krijgt een vrije trap tegen. Verder zijn het veld en de goals kleiner, duren de wedstrijden korter, mag de bal niet hoger worden gespeeld dan heuphoogte, is contact tussen spelers verboden, bestaan de (gemengde) teams uit 4 tot 7 spelers en mag er onbeperkt worden gewisseld.

Samenwerking

Het initiatief komt er dankzij een samenwerking tussen de Stad Gent en de KAA Gent Foundation. Omdat wandelvoetbal goed samen spoort met de doelstellingen van een lokaal dienstencentrum, stappen ook De Horizon en Nestor mee in het verhaal. De Horizon is één van de elf lokale dienstencentra van Stad Gent en is actief in de Gentse binnenstad. Nestor is het enige lokaal dienstencentrum in Gent dat niet onder Stad Gent valt en is gevestigd in Seniorcity van zorgbedrijf Solidariteit voor het Gezin in de Tijgerstraat.

 
De KAA Gent Foundation krijgt de steun van