Persconferentie Wouter Vrancken

Persconferentie Wouter Vrancken

Speeldag 5 - Croky Cup - 01-05-2019 om 14:30 u

Voor Mechelen-coach Wouter Vrancken wordt de finale tegen Gent extra speciaal. Hij was tussen 2004 en 2006 geliefd als nooit aflatende middenvelder in het Ottenstadion: “Ik heb goeie herinneringen aan Gent, dat was sportief de beste periode uit mijn carrière. Ik heb er nog goede contacten met zowel bestuur als supporters. Daar ben ik nu echter niet mee bezig, nu wil ik met Mechelen de beker winnen.”

"Goede herinneringen aan Gent, sportief de beste periode uit mijn carrière"

Omdat Mechelen als kampioen in 1B reeds uitgespeeld is voor dit seizoen, had Vrancken heel wat tijd om de Buffalo’s grondig te scouten: “Ik heb iedere match gezien na onze titel. Al een paar matchen kreeg Gent niet wat ze verdienden. Ook vorig weekend was dat zo, waar ze zich in de eerste helft even sterk toonden als de leider. Dat wil niet zeggen dat ze geen zwaktes hebben, het is aan ons om die uit te buiten en de sterktes te neutraliseren.

Met het bondsonderzoek rond matchfixing kent Mechelen heel wat extra-sportieve zorgen, maar Vrancken ziet dat niet als een nadeel voor zijn groep: “Sinds het uitbarsten van die zaak hebben we altijd gepresteerd. Er hangt wel iets in de lucht, maar daar hebben wij toch geen vat op. De spelers zijn altijd gefocust op het sportieve en dat hebben we het hele jaar getoond. De timing is niet ideaal, maar mijn spelers hebben getoond dat ze erboven staan. Ik twijfel er niet aan dat we dat morgen ook kunnen doen."

"Wij willen winnen, zij moeten winnen"

Vrancken legde ten slotte de druk vooral in het Gentse kamp: “Gent moet absoluut die match winnen, dat zijn ze verplicht aan hun status. Er rust dus veel druk op hen, dat kan positief of negatief uitdraaien, iedere match kent zijn eigen verhaal. Wij willen winnen, zij moeten winnen. Wij zullen deze match aanpakken zoals we onze vorige hebben aangepakt: vrank en vrij en met heel veel focus en motivatie.”