Croky Cup - Speeldag 5

Wednesday 01-05-2019 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 2 YR KV Mechelen YR KV Mechelen
"Dit komt hard aan"

Jess Thorup

Jess Thorup was er het hart van in dat hij de beker niet mee naar Gent nam. “Pff... Dit is niet makkelijk. ‘I’m sorry’, heb ik onze supporters verteld. Het is een van de zwartste dagen van mijn carrière.”

Máánden keek iedere Buffalo uit naar die finale, de coach op kop. “Als je zo lang uitkijkt naar een match... Die beker naar de stad brengen was mijn persoonlijk doel en nu staan we hier met lege handen. Dat is eigen aan de bekercompetitie, maar komt toch hard aan op dit moment. Mijn felicitaties aan Mechelen, dat zeer sterk speelde en kon rekenen op een geweldige keeper.”

Nu nog alles geven in de competitie - alles om de deuren van Europa alsnog open te beuken. “We konden ons seizoen redden door deze match te winnen maar lieten dat na. We moeten nu de rug rechten en hopen dat de vijfde plaats alsnog een Europees ticketje oplevert.” (RG)

"Dit is ongelooflijk zuur"

Brecht Dejaegere

“Dit is ongelooflijk zuur’, begon Brecht Dejaegere. “Of dit mijn grootste ontgoocheling bij Gent is? Zeker en vast. Toen ik mocht invallen, had ik wel nog het gevoel dat er iets mogelijk was. Maar ze bleven met 10 achterin spelen en daardoor vonden we ook geen oplossingen.”

“We krijgen heel weinig tijd op dit te verwerken want de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge zal er heel snel zijn. Dat het een bittere pil is om te slikken is wel duidelijk.”

“Ik begrijp de frustratie van de supporters, maar ik begrijp niet dat er deel zich tegen ons keerde. We zijn ook mensen en we doen er alles aan om te winnen. Maar hun reactie is te begrijpen. Wij moeten onze job doen en die hebben we vandaag niet tot een goed einde kunnen brengen. Al hebben we er wel alles aan gedaan om Gent een nieuwe beker te schenken, daar kun je van op aan”

“Top 4 is mathematisch nog mogelijk. Maar dan moet je rekenen op een fout parcours van Antwerp en Standard. Het minste wat we nu nog kunnen doen is de resterende vier wedstrijden het beste van onszelf geven.”(TS)

"De grootste ontgoocheling in mijn carrière"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski was ook aangeslagen na de match: “Na onze voorsprong leek er even geen vuiltje aan de lucht. Bij een 1-1 ruststand was ook nog alles mogelijk. In de tweede helft domineerden we, maar konden we onze vele kansen niet omzetten in doelpunten. Ook ik begrijp de reactie van de supporters. Dit is zowat een van de pijnlijkste momenten uit onze carrière en dat is voor iedereen ontzettend hard.”

“Hier moeten we uit opstaan, al is er niet veel tijd. Dit hebben we allemaal aan onszelf te danken. We zijn ons bewust wat de gevolgen zijn en deze moeten we dan ook dragen. Maar voor mij is dit zeker en vast de grootste ontgoocheling uit mijn carrière”, eindigde Kaminski. (TS)

"We begrijpen de supporters, ze zijn even ontgoocheld als ons"

Vadis Odjidja

Gentenaar Vadis was er op gebrand om zijn stadsgenoten de beker te bezorgen. Na de match droop de ontgoocheling dan ook van hem af. “Ik ben ontgoocheld, teleurgesteld, ... alles wat je maar kan opnoemen. Maar ja, ‘t is onze eigen fout hé.”

“Vandaag konden we ons seizoen redden of toch zorgen dat we zeker naar Europa konden volgend seizoen. Uiteindelijk moeten we dan durven toegeven dat het niet goed genoeg was. We waren vandaag nochtans goed begonnen en kwamen op voorsprong. Maar vrijwel direct scoorde Mechelen tegen en meteen na rust kwamen ze na een stilstaande fase op voorsprong. Ze kropen dan achter de bal... Wij creëerden nadien wel kansen en met de inbreng van Brecht kwam er extra gevaar vanop de flank, maar het is duidelijk niet genoeg geweest.”

Begrip voor de supporters heeft hij dus volledig. “Natuurlijk begrijpen wij hen, zij zijn even ontgoocheld als ons. Zij zitten in de tribune en het zijn wij die het moeten doen op het veld.” (RG)