KV Mechelen
2
  • Nikola Storm 39'
  • Germán Mera 62'

Drie maand na de winst in de halve finales tegen Oostende was het eindelijk zo ver: de grote finale van de Croky Cup. Jess Thorup kon daarbij geen beroep doen op de geschorste Yaremchuk en de geblesseerde Chakvetadze. Kvilitaia werd in de spits gezet, geflankeerd door Sorloth en Dompé. David kreeg terug een basisplaats op het middenveld.

In een uitverkocht Koning Boudewijnstadion zorgden zowel de Gentse als Mechelse supporters al van ruim voor de aftrap voor een schitterende sfeer. Op het veld begon de partij minder uitbundig. Het duurde een kwartier vooraleer Verstraete met een vrije trap de wedstrijd deed open breken. Verrips haalde de bal nog uit de linkerhoek en stond even later weer paraat om een strak schot van David er nog uit te halen.

Mechelen liet zich niet onbetuigd, maar de beste mogelijkheden bleven toch van Gent komen. Odjidja kreeg op aangeven van Asare een grote schietkans, maar zijn trap zoefde net naast. De grootste Mechelse kans viel wat uit de lucht toen een vrije trap van Storm vanop zo'n 30 meter verrassend tegen de paal belandde. Aan de overzijde werd een schot van Verstraete afgeblokt, maar Dompé trof in de rebound wel raak, eindelijk mocht Gent de voorsprong vieren (1-0).

De Buffalo's konden de voorsprong echter niet tot aan de rust vasthouden, want Storm trapte een doorgekopte bal meteen binnen (1-1). Op slag van rust was er nog spektakel: eerst keerde Verrips een snoeiharde uithaal van Sorloth, kort daarna bracht Kaminski redding op een schot van Schoofs. In de tweede helft begonnen de Mechelaars scherper, maar pogingen van Bijker en Schoofs belandden naast. Op het uur bracht een vrije trap hen wel succes, want Mera kopte binnen (1-2).

Thorup bracht met Dejaegere extra aanvallende kracht in en dat rendeerde, want Mechelen werd tegen het eigen doel gedrukt. De kansen volgden ook, maar Verrips had net de bekerfinale uitgekozen om de wedstrijd van zijn leven te keepen. Oog in oog met Odjidja liet hij zich niet verschalken, een vrije trap van Dompé haalde hij uit de korte hoek en ook een kopbal van Bronn wist hij nog te keren.

Ook de ingevallen Bezus liet zich opermken met een geweldige uithaal naar de linkerhoek, maar alweer redde Verrips de meubelen. Ook Kaminski moest nog in actie komen bij een snelle counter, hij voorkwam dat Matthys de wedstrijd helemaal besliste. Mechelen zat op zijn tandvlees en Gent bleef maar drukken. In de blessuretijd was er nog een ultieme kans voor Odjidja om alsnog verlengingen af te dwingen, maar zijn schot zoefde net naast.

Strompelend haalde Mechelen de eindmeet, maar het mocht wel de felbegeerde beker in de lucht steken. Bij Gent was de verslagenheid groot, het feit dat de bal er maar niet in wilde, kwam bijzonder hard aan, want daardoor bleven de Buffalo's met lege handen achter.